Γεννηματά: Όσοι μιλούν για μέτωπα με τη ΝΔ είναι μεγάλοι χορηγοί του ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά: Όσοι μιλούν για μέτωπα με τη ΝΔ είναι μεγάλοι χορηγοί του ΣΥΡΙΖΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (26/11/16) (EUROKINISSI) Eurokinissi

Αιχμές κατά Βενιζέλου άφησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στα Ιωάννινα. “Λύση δεν είναι η παλινόρθωση της δεξιάς” τόνισε και δήλωσε ότι δεν εκχωρεί την παράταξη στον Τσίπρα

Στη γραμμή των ίσων αποστάσεων και της αυτόνομης πορείας με στόχο την ανάδειξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον ισχυρό πόλο του πολιτικού σκηνικού επέμεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στα Ιωάννινα.

Άφησε και εκ νέου αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζοντας πως όσοι μιλούν για μέτωπα με τη ΝΔ είναι μεγάλοι χορηγοί του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε ότι δεν εκχωρεί την παράταξη στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποιο κατηγόρησε ότι κάνει τα χατήρια του Σόιμπλε.

“Ποια ελπίδα δίνει σήμερα, η κυβέρνηση του ΝΑΙ σε όλα; Καμία ελπίδα. Γι αυτό όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι επιλογή Ελπίδας για τον Ελληνικό Λαό.

Αλλά στόχος μας είναι να γίνουμε εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ο ισχυρός πόλος, η δύναμη της Κεντροαριστεράς, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Γι αυτό διεκδικούμε την αλλαγή των συσχετισμών, με την καθοριστική εκλογική ενίσχυσή μας.

 Ώστε να έχουμε  καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις”, δήλωσε η κ.Γεννηματά,

“Με τον κόσμο της Αριστεράς, έχουμε πολλά στοιχεία που μας ενώνουν. Βαθιά, ιδεολογικά, ιστορικά.

Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, μας χωρίζει η τυχοδιωκτική στάση της Ηγετικής του Ομάδας και ο τρόπος που πολιτεύθηκε στα χρόνια της κρίσης. Εξαπάτησε τους πολίτες, δυνάμωσε με το λαϊκισμό, καταρρέει μέσα στα ψέματα”, συνέχισε και πρόσθεσε:

“Οι προσκλήσεις για «μέτωπα» του κ. Μητσοτάκη δεν μας αφορούν. Όσοι μιλούν για μέτωπα, σύμπλευση ή συναγερμούς με την ΝΔ είναι οι  μεγάλοι  «χορηγοί» του  ΣΥΡΙΖΑ.

Του δίνουν το φιλί της ζωής, του εκχωρούν την παράταξη. Αυτό δεν θα γίνει. Δεν θα εκχωρήσουμε την παράταξη στον κ.Τσίπρα.”

Η κ.Γεννηματα δήλωσε επίσης αιχμηρά ότι: ‘”Ανθρωποι που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ή προτίθενται να το κάνουν στις επόμενες, δεν μπορεί να κόπτονται για την Κεντροαριστερά.

Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη, τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο  πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία.

Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε.

Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες.”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε επίσης ότι: “Με αυτή την Κυβέρνηση και αυτή την πορεία δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει καμία προοπτική.Η κρίση θα ανακυκλώνεται, η Ελλάδα θα σπρώχνεται προς το περιθώριο της Ευρώπης. Όμως η λύση δεν είναι η παλινόρθωση της δεξιάς.”

Σύμφωνα με την κ.Γεννηματά εξάλλου παρά την αλλαγή ηγεσίας: “Η ΝΔ παραμένει  μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή  Ελλάδα. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για  κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή  και αλληλεγγύη της Ελληνικής κοινωνίας,  για έξοδο από την κρίση.”

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: “Μοιράζουν την φτώχεια. Τα παίρνουν από τους φτωχούς για να δώσουν ένα μέρος μόνο, στους ακόμη φτωχότερους.

Εξίσωση προς τα Κάτω. Ισοπέδωση. Αυτό δεν είναι αριστερά”.

Η κ.Γεννηματά σχολίασε ότι η κυβέρνηση αυτή έχει μία μοναδική ικανότητα να δημιουργεί αδιέξοδαμ με αυτό τον τρόπο πάει στην διαπραγμάτευση με την πλάτη στον τοίχο και τελικά για να «διασωθεί» τα δίνει όλα.

“Ο κ.Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν γίνει οι πιο πρόθυμοι, στους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και τις απαιτήσεις τους”, υποστήριξε.

Παραδέχθηκε ότι: “Ασφαλώς έχει ιδιαίτερη σημασία το θέμα του χρέους, όπως και οι ουσιαστικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ” αλλά είπε ότι πρέπει να είναι “ρυθμίσεις πραγματικές, με σχέδιο και όχι άλλα επικοινωνιακά κόλπα” και εκτίμησε ότι: “Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν δείχνει να βάζει μυαλό.

Επιχειρεί με ψέματα, για άλλη μια φορά, να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς περιεχόμενο.

Αφού εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις προς την χώρα από το Eurogroup του 2012, συμφώνησε το Μάη του 16 ότι η ουσιαστική συζήτηση για το χρέος θα γίνει μετά το 2018 και την λήξη του προγράμματος.

Όπως ακριβώς το επιθυμεί ο κ. Σόιμπλε.

Τώρα εμφανίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα (επιτόκια – κατώτατο όριο – τοκοχρεολύσια) τα οποία μάλιστα έπρεπε να δοθούν μετά την Α’ Αξιολόγηση, ως νέα συζήτηση για το χρέος και τη συζήτηση του Μαΐου ως οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα.

Όπως και  την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή του 2015.

Και αυτά με αντάλλαγμα νέα πρόσθετα μέτρα, νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα