Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Μάχη ψήφο με ψήφο μέχρι τις κάλπες. Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6% έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Κάππα Research για το ΒΗΜΑ, η οποία διενεργήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 28,4%, με τα ποσοστά και των δύο κομμάτων να είναι ενισχυμένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 26,7% και η ΝΔ 26,2%.

 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 5,9%, ΚΚΕ με 5,5%, Ποτάμι με 5% και Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.

Στο όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται κι αυτός οριακά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%.

Το ίδιο ισχύει και ως το ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μιας κυβέρνησης με κορμό της ΝΔ.

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της ΝΔ.

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα