Ξέσπασμα Σόιμπλε κατά μουσουλμάνων

Ξέσπασμα Σόιμπλε κατά μουσουλμάνων
Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Feb. 20, 2017. / 20 , 2017 Alexandros Michailidis / SOOC

“Υπάρχουν καλύτερα μέρη από την Ευρώπη στον κόσμο για να ζει κανείς υπό τον ισλαμικό νόμο', είπε ο Γερμανός υπουργός, μόλις ένα 24ωρο μετά την κριτική που άσκησε κατά του Ερντογάν

Οι μουσουλμάνοι που μεταναστεύουν στην Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσουν ότι υπάρχουν καλύτερα μέρη για αυτούς για να ζήσουν αν δεν θέλουν να αποδεχτούν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε εκείνους τους μετανάστες που δεν αποδέχονται τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής θα πρέπει να τους ειπωθεί ότι «κάνατε την λάθος επιλογή», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, κατά την διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

«Υπάρχουν καλύτερα μέρη από την Ευρώπη στον κόσμο για να ζει κανείς υπό τον ισλαμικό νόμο», είπε ο Γερμανός υπουργός, ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την επίθεση που άσκησε κατά του Τούρκου Προέδρου.

Ο Β.Σόιμπλε αναφέρθηκε στον κίνδυνο της δικτατορίας σχετικά με το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, σε περίπτωση που επικρατήσει το “ναι” λέγοντας χαρακτηριστικά: “Παρατηρούμε την εξέλιξή του (προέδρου Ερντογάν) τα τελευταία χρόνια και μπορούμε σίγουρα να βρούμε πολλούς λόγους και να αναλύσουμε τί συνέβη, όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν ενδείξεις που προκαλούν ανησυχία”. Όπως είπε συνομίλησε με πολλούς Τούρκους που του είπαν ότι φοβούνται για αντίποινα στην περίπτωση που διατυπώσουν δημοσίως επικρίσεις σε βάρος της Άγκυρας, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι “η συνεχιζόμενη κράτηση στην Τουρκία του Τουρκογερμανού ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, καθιστά πολύ δύσκολη την παροχή οικονομικής βοήθειας από το Βερολίνο στην Άγκυρα”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα