Oscars 2014: 75 τραγούδια διεκδικούν μια θέση στην πεντάδα

Oscars 2014: 75 τραγούδια διεκδικούν μια θέση στην πεντάδα

H τελική λίστα με τα τραγούδια που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα της κατηγορίας Καλύτερου Τραγουδιού περιλαμβάνει ό,τι βάλει ο νους του ανθρώπου: από Λάνα Ντελ Ρέι μέχρι U2 και από Καρεν Ο μέχρι Coldplay.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Για να μην χάνουμε χρόνο, γνωρίζουμε ήδη από τώρα ποιος θα είναι ο νικητής του Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού και αυτός είναι το «Let it Go» από το «Frozen» της Disney. Οχι το καλύτερο της ταινίας και σίγουρα μια ασθενική συνέχεια στην αλυσίδα των τραγουδιών από ταινίες κινουμένων σχεδίων που κάθε χρόνο πρωτοστατούν στην κατηγορία του Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.

Αυτό που απομένει, λοιπόν, είναι να δούμε ποια τραγούδια από τα 75 που βρίσκονται στην πρώτη λίστα της Ακαδημίας θα καταφέρουν να διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα και ίσως να απειλήσουν ελαφρά το φαβορί του «Let it Go».

Πιο ισχυρό outsider μοιάζει το «Young and Beautiful» της Λάνα Ντελ Ρέι από τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ», που όμως αγνοήθηκε από τις Χρυσές Σφαίρες και η εμπορική του απήχηση δεν λέει τίποτα στους ψηφοφόρους της Ακαδημίας, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν σνομπάρει καλλιτέχνες του top-40 που έφτασαν μέχρι την πεντάδα.

Στην πολύ εμπορική εκδοχή της πεντάδας θα δούμε σίγουρα μέσα και τους Coldplay για το «Atlas» από τους «Αγώνες Πείνας: Φωτιά» και τους U2 με το «Ordinary Love» από το «Mandela: Long Walk to Freedom» και το «Sweeter than Fiction» της Τέιλορ Σουιφτ από το «One Chance»…

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Περισσότερα βραβεία, προβλέψεις και στατιστικές για την Οσκαρική Κούρσα 2014:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα