Συνεχίζονται οι επαφές Γαβρόγλου με τα κόμματα για το Νέο Λύκειο

Συνεχίζονται οι επαφές Γαβρόγλου με τα κόμματα για το Νέο Λύκειο

Μετά την Τομεάρχη της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, σειρά έχουν το ΚΚΕ και Το Ποτάμι να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας για τις επικείμενες αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αναλυτικά ο κύκλος επαφών

της Μίκας Κοντορούση

Μετά την συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με την Τομεάρχη της ΝΔ Νίκη Κεραμέως για τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, τη “σκυτάλη” στο γύρο συνομιλιών που λαμβάνουν χώρα σε αίθουσα του υπουργείου, παίρνουν το ΚΚΕ και Το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα συναντηθεί αύριο διαδοχικά στο υπουργείο στις 11 το πρωί με αντιπροσωπία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους κ.κ. Σοφιανό, Δελλή και Ιωαννίδη και στις 12 το μεσημέρι με τον βουλευτή του Ποταμιού κ. Γ. Μαυρωτά.

Ο κ. Γαβρόγλου θα τους ενημερώσει για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων του Λυκείου, καθώς και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στον απόηχο των συνολικών κομματικών αντιδράσεων που έχουν εκφραστεί.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στο Λύκειο, Φώφη Γεννηματά και  Σταύρος Θεοδωράκης απέρριψαν στο σύνολό τους τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας.

“Όχι άλλα παιχνίδια της κυβέρνησης με τις αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους. Αντί των υποσχέσεων για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, τώρα ο κ. Γαβρόγλου εισηγείται τον διπλασιασμό τους. Τέτοιες εισηγήσεις απορρίπτονται προκαταβολικά”, τόνισε σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τη διαφωνία του με τις προωθούμενες αλλαγές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις εξέφρασε με μήνυμα του στο twitter και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. “Πάμε για το 7ο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια από τη Μεταπολίτευση, πάλι χωρίς σχέδιο. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, άξιοι συνεχιστές του παλαιοκομματισμού”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Παιδείας θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα