Τσακαλώτος: “Σε 80 ημέρες η αξιολόγηση, το χρέος και το αναπτυξιακό σχέδιο”

Τσακαλώτος: “Σε 80 ημέρες η αξιολόγηση, το χρέος και το αναπτυξιακό σχέδιο”
Ομιλία του Υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σε εκδήλωση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά Eurokinissi

Την βεβαιότητα ότι μέχρι το Eurogroup του Ιούνη θα έχουν ολοκληρωθεί όσα η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα κάνει εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Μήνυμα στο Κίνημα Αλλαγής

Την βεβαιότητα του ότι μέχρι το Eurogroup του Ιούνη θα έχουν ολοκληρωθεί όσα η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα κάνει εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκίνησε την ομιλία του αστειευόμενος με το γεγονός πως άλλαξε μέρος διεξαγωγής η εκδήλωση λόγω των επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. “Να σας πω πως έχω μόνο μία στενοχώρια. Ότι δεν είναι στη μοίρα μου να πάω ποτέ στο Κρεμλίνο. Ως μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού δεν με είχανε καλέσει ποτέ, σήμερα προσπάθησα να πάω στο Κρεμλίνο, φαίνεται πως θα γεράσω και δεν θα το καταφέρω” είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλωτος είπε πως όταν ανέλαβε υπουργός, για κάθε έναν που του εύχονταν συγχαρητήρια, υπήρχαν δέκα που του έλεγαν συλλυπητήρια. “Σήμερα όμως αυτό έχει αλλάξει γιατί ο κόσμος βλέπει την πραγματικότητα. Μέσα στις επόμενες 80 ημέρες, μέχρι το Eurogroup του Ιούνη θα έχουν γίνει όλα όσα δεσμευτήκαμε. Θα εχει κλείσει η 4η και τελευταία αξιολόγηση. Θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για το χρέος. Θα έχουμε καθορίσει τους κανόνες για το τι θα υπάρχει ως επίβλεψη και θα είναι έτοιμο και το αναπτυξιακο σχέδιο” είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Συνεχιζοντας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει επίγνωση της πρραγματικοτητας. “Ξέρουμε ότι παρά το ότι πέφτει η ανεργία είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Παρα το ότι έχουμε αύξηση στις επενδύσεις πολλοί μικρομεσαίοι υποφέρουν”. Οπως είπε η κυβέρνηση σκοπευει να εφαρμόσει ένα αναπτυξιακό μοντέλο με άλλες κοινωνικές συμμαχίες και προτεραιότητες. “Εχουμε ευθύνη για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Αυτό που θα παιχτεί τα επόμενα χρόνια είναι το ποια Ευρώπη θα έχουμε στο μέλλον και τρέμω το ενδεχόμενο να είναι μια Ευρώπη χωρίς επιρροή από ανθρώπους σαν εσάς”.

Μάλιστα ο κυριος Τσακαλωτος δεν παρέλειψε στην ομιλία του να αναφερθεί και στο Κίνημα Αλλαγης. Αναφέρθηκε στην άσχημη πορεία της σοσιαλδημοκρατίας σε Ιταλία, Γερμανία και αλλες χωρες της Ευρωπης όπου οι δυναμεις αυτού του χώρου συνεργάστηκαν με συντηρητικά κόμματα και είπε πως του έκανε εντύπωση ότι στο συνέδριο του Κινηματος Αλλαγης δεν έγινε αναφορά σε αυτό:”Μου φάνηκε σαν να τους είναι αδιάφορο αν στο Εργασιας είναι η Αχτσιογλου ή ο Βρούτσης. Αν στο Υγειας είναι ο Ξανθος με τον Πολάκη ή ο Αδωνης. Αν στη Δημοσια Διοικηση είναι καποιος σαν τον Μητσοτάκη ή την Γεροβασίλη. Αν στο Αναπτυξης είναι ο Σταθάκης με τον Δραγασάκη ή ο Χατζηδακης. Δεν μπορούν να πάνε μπροστά αν δεν λύσουν τέτοια ζητήματα. Αν δεν τοποθετηθείς για το ποιες είναι οι προτεραιότητες στην πολιτική δεν έχεις μέλλον σαν προοδευτική δύναμη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα