Πιέσεις για την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού ασκεί τώρα ο Βενιζέλος

Πιέσεις για την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού ασκεί τώρα ο Βενιζέλος
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Με ερώτηση στον Ν. Παππά αναφέρει ότι ενδεχόμενη τιμή εκκίνησης από 500.000 έως 2 εκ ευρώ αντιφάσκει με το οικονομικό κριτήριο που προέταξε η κυβέρνηση

Παρέμβαση στο ζήτημα των τιμών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πραγματοποίησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ασκώντας κριτική στο ενδεχόμενο να τεθεί από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά χαμηλή τιμή εκκίνησης ύψους 500 χιλιάδων έως 2 εκ. ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος ο οποίος έχει ταχθεί αναφανδόν κατά της διενέργειας του διαγωνισμού που προωθεί η κυβέρνηση και έχει προεξοφλήσει μάλιστα ότι η δημοπράτηση θα αποτελέσει «πολιτικό τάφο» της κυβέρνησης παρενέβη χθες με ερώτησή του προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στο θέμα της τιμής εκκίνησης των αδειών. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι με βάση την έκθεση του καθηγητή Μ.Μπλέτσα που επικαλείται η κυβέρνηση η τιμή εκκίνησης προβλέπεται ότι πρέπει να κινηθεί μεταξύ 500.000 και 2 εκ. ευρώ.

«Περί αυτού πρόκειται; Σε τέτοιας τάξης ποσά στοχεύει η κυβέρνηση που προέταξε το οικονομικό κριτήριο και τις αντοχές της αγοράς;» διερωτάται ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα όφειλε α τεθεί υψηλότερη τιμή εκκίνησης. «Αν τα εύλογα ποσά με βάση τις δυνατότητες της αγοράς και τα διεθνή δεδομένα είναι  τέτοια, τι θα ωθούσε μία κερδοσκοπική επιχείρηση να προβεί σε προσφορά πολλαπλάσια που θα είναι μη εύλογη οικονομικά;» προσθέτει και ζητεί από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θα υιοθετήσει τελικά τις προτάσεις της μελέτης. 

Ο κ. Βενιζέλος προβάλλει επίσης τον ισχυρισμό ότι η πρόταση της κυβέρνησης για την δημοπράτηση τεσσάρων αδειών έχει προφανή προβλήματα αντισυνταγματικότητας και ότι είναι αντίθετη προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον  Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα