Οι πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου

Οι πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου
Burano island near Venice,Italy, Thursday, May 1, 2008 (AP Photo/Luca Bruno) AP

Δώστε λίγο χρώμα στις διακοπές σας ταξιδεύοντας σε αυτά τα μέρη

Η εξερεύνηση νέων πόλεων είναι πάντα μια ευχαρίστηση, αλλά όταν ένας προορισμός είναι χρωματιστός, τότε μπορούμε να πούμε ότι αγγίζει την τελειότητα.

Χώρες ανά τον κόσμο – από τη Χιλή στη Νότια Αφρική μέχρι τη γραφική περιοχή του Τρινιντάντ στην Κούβα – φιλοξενούν πόλεις με χρωματιστά κτίρια προσελκύοντας έτσι κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερους τουρίστες.

Δείτε παρακάτω τη λίστα του Travel and Leisure με τις πιο χρωματιστές πόλεις του κόσμου:

ΜΠΟΥΡΑΝΟ, ΙΤΑΛΙΑ

Τα σπίτια στο Μπουράνο είναι χρωματισμένα έτσι για να δρουν σαν φάρος και να εντοπίζονται εύκολα από τη θάλασσα. Σύμφωνα με την ιστορία του ενετικού νησιού της Ιταλίας, ένας τοπικός ψαράς άρχισε να ζωγραφίζει τα σπίτια σε έντονα χρώματα – αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κόκκινου, του κίτρινου και του μωβ – έτσι ώστε να μπορούν όλοι να τα βλέπουν ενώ αλιεύουν στην ομίχλη και ακολουθώντας τα χρώματα να μπορούν να φτάσουν στο σπίτι τους. Σήμερα, οι κάτοικοι του νησιού για να βάψουν το σπίτι τους θα πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να ζητήσουν άδεια από την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει εξίσου να προτείνει και το κατάλληλο χρώμα.

ΜΠΟ-ΚΑΠ, ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ

Τα φωτεινά κτίρια στο Μπο-Καπ ξεχωρίζουν ανάμεσα στις πιο παραδοσιακές δομές του Κέιπ Τάουν. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες γειτονιές της αφρικανικής πόλης, ενώ χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, ωστόσο, οι κάτοικοι μόλις πρόσφατα άρχισαν να μεταμορφώνουν τα σπίτια τους, υποστηρίζοτας κατά αυτόν τον τρόπο την έκφραση της ελευθερίας και μια γιορτή του Ραμαζανιού.

ΓΟΥΙΛΕΜΣΤΑΝΤ – ΚΟΥΡΑΣΑΟ

Τα εκθαμβωτικά χρώματα που κοσμούν την πρωτεύουσα αυτού του νησιού της Καραϊβικής προέρχονται από μια απίθανη ιστορία με…πονοκεφάλους. Σύμφωνα με την τοπική γνώμη, την δεκαετία του 1800 ο κυβερνήτης της ολλανδικής αποικίας αποφάσισε ότι το λευκό χρώμα του προκαλούσε ημικρανίες. Έτσι, εκδόθηκε διάταγμα ότι τα κτίρια θα μπορούσαν να βαφτούν σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα εκτός από το λευκό. Σήμερα, η κοσμοπολίτικη αυτή πόλη είναι ένας απόλυτα διατηρημένος ολλανδικός οικισμός, ενώ περιλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Πηγή: Fortunegreece.com

(Φωτογραφία: AP Images/Luca Bruno)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα