Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Θεοδωράκης

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Θεοδωράκης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ,30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΣΕΦ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Το μοναδικό που φαίνεται πως λείπει, έτσι ώστε ο Σταύρος Θεοδωράκης να μπει και επίσημα στην κούρσα για την διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, είναι οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα δηλώσει παρών στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά την Παρασκευή-αν δεν μεσολαβήσει κάτι το συνταρακτικό που θα ανατρέψει τον υπάρχοντα σχεδιασμό. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν και τα όσα είπε κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησε με τους στενούς του συνεργάτες, προχθές, αργά το απόγευμα. «Η μάχη που έχουμε μπροστά μας, είναι η σημαντικότερη που έχει δοθεί για τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Φυσικά και δεν μπορούμε να απουσιάζουμε», φέρεται να δήλωσε ο Στ.Θεοδωράκης.

Και η αλήθεια είναι πως στο επιτελείο της Σεβαστουπόλεως οι προετοιμασίες για την εκλογική αναμέτρηση βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Η χαρτογράφηση ολόκληρων περιφερειών και νομών έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, με τους ανθρώπους του Ποταμιού να μετρούν ήδη τις δυνάμεις τους. Με βάση τον παραπάνω σχεδιασμό, έχουν επίσης ξεκινήσει και οι συζητήσεις για τις περιοχές που θα περιοδεύσει ο Στ.Θεοδωράκης το διάστημα μέχρι και την τελική αναμέτρηση.

Από την Σεβαστουπόλεως αναφέρουν ότι θέλουν η διαδικασία να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, εκτιμώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα αυξήσει τις πιθανότητες νίκης του επικεφαλής τους, διότι γνωρίζουν πως η Φώφη Γεννηματά ξεκινάει με το τεράστιο -γι αυτήν- πλεονέκτημα της οργανωμένης βάσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τον τίτλο του προέδρου του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Κινήματος. Με αυτό το σκεπτικό, εκτιμούν ότι μια διευρυμένη βάση ψηφοφόρων θα μπορέσει να φέρει κοντά στον Στ.Θεοδωράκη κόσμο που βρίσκεται μακριά από την παραδοσιακή Κεντροαριστερά.

Στο πλευρό του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναμένεται να έχει και τον Σπύρο Λυκούδη με την ομάδα του, τους Μεταρρυθμιστές. Ο βουλευτής του Ποταμιού και ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, δεν κρύβει πως θα στηρίξει τον Στ.Θεοδωράκη. Άλλωστε, ήταν από εκείνους που τον πίεζαν ώστε να συστρατευθεί με τα υπόλοιπα κόμματα και κινήσεις που προετοίμαζαν το έδαφος για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Οι τελευταίες σκέψεις Θεοχαρόπουλου

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναμένεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες μέρες για το αν τελικά θα είναι και εκείνος υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα συναντήσει αύριο τον Γιώργο Καμίνη, προκειμένου να συζητήσουν για την διαδικασία ανάδειξης αρχηγού της παράταξης, με τον δήμαρχο Αθηναίων να έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του. Όποια πάντως και αν είναι η απόφαση του Θ.Θεοχαρόπουλου, θεωρείται δεδομένο πως τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου θα μπουν με ιδιαίτερη θέρμη στη μάχη για την ενιαία Κεντροαριστερά. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την απόφαση της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, όπου χαιρετίζει τα δύο χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παράλληλα, η Αγίου Κωνσταντίνου επιμένει στην πρόταση για διπλή κάλπη, ώστε να αποφασίσει η βάση των εκλογέων αν επιθυμούν ο νέος φορέας να είναι πολυκομματικός ή ενιαίο, πολυτασσικό κόμμα- που επιθυμεί η ΔΗΜΑΡ.

Εξορμήσεις από Ραγκούση

Περιοδείες στην επαρχία και ο Γιάννης Ραγκούσης, με πρώτο σταθμό την Κόρινθο. Ο πρώην υπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε συζητήσεις στην περιοχή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναδιατυπώσει τις προτάσεις του για τον χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει ο νέος φορέας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική αυτονομία του, μακριά δηλαδή από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα