Η κακοκαιρία σε Γρεβενά, Καστοριά και Λάρισα. Πότε θα φτιάξει ο καιρός

Η κακοκαιρία σε Γρεβενά, Καστοριά και Λάρισα. Πότε θα φτιάξει ο καιρός

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στη Λάρισα λόγω κακοκαιρίας. Πλημμύρες σε Γρεβενά και Καστοριά. Δείτε την πρόγνωση του καιρού

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τοπικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, δημιούργησαν προβλήματα σε Γρεβενά και Καστοριά, όπου πλημμύρισαν υπόγεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων.

Στα Γρεβενά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δέκα κλήσεις για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και χρειάστηκε να επέμβει για την πτώση δένδρου στα περίχωρα της πόλης, ενώ συνεργεία της απομάκρυναν λαμαρίνες που είχαν αποκολληθεί λόγω των ισχυρών ανέμων. Την ίδια στιγμή στην Καστοριά έγινε μια κλήση για πλημμυρισμένη κατοικία, ενώ, όπως αναφέρουν κάτοικοι, σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε ζημίες κυρίως σε αμπελώνες της περιοχής.

Βίντεο από τις πλημμύρες στην Καστοριά ( svouranews):

Διακοπές ηλεκτροδότησης στη Λάρισα

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η κατά διαστήματα έντονη βροχόπτωση στη Λάρισα, καθώς κάποιες συνοικίες της πόλης έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Αποτέλεσμα ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δεχτεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών από ανελκυστήρες.

Παράλληλα χωρίς ρεύμα βρίσκονται και κάποια χωριά του δήμου Ελασσόνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

Τετάρτη

Με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας θα ξεκινήσει η Τετάρτη, αλλά βαθμιαία και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Έτσι, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι καλός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από διάφορες διευθύνσεις (Τετάρτη ανατολικές, Πέμπτη βόρειες, Παρασκευή δυτικές) 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βοριάδες 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση την Παρασκευή.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη και μικρή άνοδο την Παρασκευή.

Στην Αττική, τοπικές βροχές και καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα, βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 και στα ανατολικά ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά: στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία κατά τόπους στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά παροδικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στο Αιγαίο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

* Αθήνα * Θεσσαλονίκη * Ηράκλειο * Λάρισα * Βόλος * Χανιά * Καβάλα * Ιωάννινα * Χαλκίδα * Σέρρες * Τρίκαλα * Κατερίνη * Καλαμάτα * Λαμία * Ρόδος * Κομοτηνή * Δράμα * Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Ξάνθη * Κέρκυρα

Πέμπτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5. Με 7 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

* Αθήνα * Θεσσαλονίκη * Ηράκλειο * Λάρισα * Βόλος * Χανιά * Καβάλα * Ιωάννινα * Χαλκίδα * Σέρρες * Τρίκαλα * Κατερίνη * Καλαμάτα * Λαμία * Ρόδος * Κομοτηνή * Δράμα * Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Ξάνθη * Κέρκυρα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα