Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος ‘ξεδιπλώνει’ την ευρωπαϊκή τζαζ

Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος ‘ξεδιπλώνει’ την ευρωπαϊκή τζαζ
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στο Half Note Half Note

Ο πολυτάλαντος μουσικός παρουσιάζει απόψε στη συναυλία στο Half Note παλαιότερες και καινούργιες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο του

Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, γεννημένος σ’ ένα μικρό χωρίο της Ηλείας, ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική παίζοντας κιθάρα, μέχρι που ανακάλυψε στα 18 του, την τρομπέτα. Σπούδασε jazz τρομπέτα στο κονσερβατόριο του Amsterdam, πλάι στους Paolo Fresu και Markus Stockhausen.

Το 2008 ηχογραφεί το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Perfumed Dreams” με το σχήμα του Poly Quartet και κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Motives For Jazz του Βελγίου. Το 2010 θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Τζαζ Νέων. Έχει ηχογραφήσει 4 προσωπικά άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σε περίπου 60 ηχογραφήσεις μέχρι σήμερα.

Ο ευρωπαϊκός ήχος της jazz πάντως, είναι ο χώρος που ο Πολυζωγόπουλος νιώθει ως περισσότερο προσφιλή και οικείο, με επιρροές από τους Frezu, Rava,Molvær κλπ. Με το καινούργιο του κουαρτέτο που αποτελείται από το νέο αίμα της Ελληνικής jazz, τους Μάρκο Χαϊδεμένο και τον Παναγιώτη Κωστόπουλο αλλά και τον Κώστα Κωνσταντίνου, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος θα εμφανιστούν απόψε, στην σκηνή του Half Note, παρουσιάζοντας παλαιότερες και καινούργιες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο του.

Συντελεστές

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα Κώστας Κωνσταντίνου – κοντραμπάσο Μάρκος Χαϊδεμένος – πιάνο Παναγιώτης Κωστόπουλος – τύμπανα

Εισιτήρια

10€ (μπαρ) 15€ (τραπέζι)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα