Κύρτσος: Ελλάδα και Ιταλία οι μεγάλοι χαμένοι στο μεταναστευτικό

Κύρτσος: Ελλάδα και Ιταλία οι μεγάλοι χαμένοι στο μεταναστευτικό
O ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για τις προτάσεις Τουσκ αλλά και τη δημοσκοπική εικόνα των κομμάτων

Τη δήλωση του Ντόναλντ Τουσκ περί κατάργησης των ποσοστώσεων, σχολίασε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος αναφέροντας πως στην Πολωνία έχουν μια σκληρή ακροδεξιά κυβέρνηση που δεν δέχεται τους μετανάστες και η δημοτικότητά της ανεβαίνει συνεχώς και κατά έναν τρόπο, θέλησε να “βοηθήσει” την κεντροδεξιά να μειώσει την ψαλίδα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα του μεταναστευτικού, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των χωρών, με αποτέλεσμα η Ελλάδα και η Ιταλία να είναι οι χαμένοι της υπόθεσης.

Στη συνεχεία ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε πως δεν ανησυχεί από τη δημοσκοπική μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, όμως, σημείωσε, πρέπει να φανεί αν από την άνοδο της Κεντροαριστεράς θα χάσει ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψη πως τα δημοσκοπικά νούμερα της Χρυσής Αυγής, που εμφανίστηκαν μειωμένα, δεν είναι τα “πραγματικά”, καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ακροδεξιά διαρκώς ανεβαίνει.

Τέλος, ο κ. Κύρτσος κλήθηκε να απαντήσει στο αν η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απευθυνθεί σε νέο κοινό και όχι μόνο στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους, ωστόσο επεσήμανε πως “χρειάζονται ασκήσεις ισορροπίας στην προσέλκυση νέων ψηφοφόρων”, καθώς μια ενδεχόμενη αύξηση στους τόνους για το προσφυγικό, για παράδειγμα, θα προσείλκυε ψηφοφόρους από… τα πιο δεξιά, όμως θα “έδιωχνε” τους πιο κεντρώους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα