Αν μπορούσαν, θα απαγόρευαν τις εκλογές

Αν μπορούσαν, θα απαγόρευαν τις εκλογές
Meeting between the greek President Karolos Papoulias and the Prime Minister Antonis Samaras, in Athens, Nov. 3rd, 2014 / , , 3 , 2014 Sooc

Η Δημοκρατία ως χειροβομβίδα, ο εφιάλτης της κάλπης και η ύβρις αυτών, που δήθεν νοιάζονται για την πατρίδα και τα συμφέροντα του λαού

“Διανύσαμε πάρα πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα”.

Με τη φράση αυτή απάντησε ο πρωθυπουργός στο διαρκές αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές εδώ και τώρα.

Τίποτα το περίεργο. Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να ζητά εκλογές και ο ρόλος της κυβέρνησης, να τις αρνείται.

Όμως ο τρόπος που τις αρνείται η κυβέρνηση, εδώ και μερικούς μήνες, απ’ όταν δηλαδή οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να προεξοφλούν μια βέβαιη ήττα, δείχνει όχι μόνο φόβο μπροστά στη λαϊκή βούληση, αλλά και υποκρισία.

Αν η χώρα πλησιάζει προς την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, πώς είναι δυνατόν μια εκλογική αναμέτρηση, να κλονίσει αυτό το πολύ μεγάλο επίτευγμα, για το οποίο καταστράφηκαν τόσες ζωές τα τελευταία 5 χρόνια; Εκτός και αν δεν υπάρχει κανένα επίτευγμα, παρά μόνο λογιστικά κόλπα και ευημερούντες αριθμοί.

Αν η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, έχει κάνει τόσα καλά για αυτή τη χώρα και έχει ευεργετήσει τους πολίτες της, γιατί να μη θέλει να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη τους, στις κάλπες;

Δεν μπορούν να ισχύουν όλα μαζί. Και έκαναν καλό στους πολίτες και φοβούνται την κρίση τους. Και η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε και οι εκλογές μπορούν να τα διαλύσουν όλα.

Το μόνο που ισχύει σίγουρα, είναι το πάθος για την καρέκλα και η απέχθεια για το πιο πολύτιμο διαμάντι του δημοκρατικού στέμματος, δηλαδή την έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Οι εκλογές έχουν δαιμονοποιηθεί, η πιθανότητα αλλαγής κυβέρνησης επίσης. Τόσο πανικόβλητοι είναι οι εθνικοί ευεργέτες, που ακόμα και με μνημονιακά κριτήρια είναι επικίνδυνοι, καθώς στη σκιά των δημοσκοπήσεων, εξήγγειλαν ξαφνική «έξοδο από το μνημόνιο», για να τη μαζέψουν άρον άρον, μετά τη «βουτιά» στο Χρηματιστήριο.

Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω, δεν είναι ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να κυβερνήσει.  Εκλογές πρέπει να γίνουν γιατί υπάρχει κρίση αντιπροσώπευσης και η μνημονιακή συμμαχία, που κυβερνά με εντολές των δανειστών, εκπροσωπεί ελάχιστους μέσα στην κοινωνία.

Αυτό που θα πρέπει όμως να προσέξουμε, είναι  το ότι αυτοί που μιλάνε για εθνικό συμφέρον και πατρίδα, είναι οι πρώτοι που δεν νοιάζονται για την πατρίδα, τα εθνικά συμφέροντα και τον λαό. Θυμηθείτε ποιοι μίλησαν για φυγή καταθέσεων τις περασμένες εβδομάδες, στήνοντας σκηνικό καταστροφής. Θυμηθείτε ποιοι μπροστά σε κομματικό ακροατήριο συνηθίζουν να δίνουν υποσχέσεις, πρώτα για το «καλό της παράταξης» και μετά για το «καλό της πατρίδας».

Τόσος είναι ο σεβασμός τους προς τη Δημοκρατία, ώστε να θεωρούν ακόμα και το αίτημα για προσφυγή στη λαϊκή βούληση «επικίνδυνο». Έχει δικαίωμα η κυβέρνηση, να αρνείται τις εκλογές και να γαντζωθεί στην εξουσία, μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά με  το να ταυτίζει τις κάλπες με την καταστροφή της χώρας και να τρομοκρατεί τους πολίτες στο όνομα των δανειστών, διαπράττει ύβριν και αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει η τιμωρία, με απόφαση του λαού.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι αρχισυντάκτης του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα