Τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείς αν είσαι τουρίστας

Τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείς αν είσαι τουρίστας

Δείτε ποιες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας

Η έκθεση Ταξιδιωτικής και Τουριστικής Ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που δημοσιεύεται κάθε δύο χρόνια, μετρά τη σχετική υγεία του τουρισμού σε 136 κορυφαίες χώρες, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, όπως η ασφάλεια, οι φυσικοί πόροι, η αξιοπιστία των υποδομών, η υγεία και η ανταγωνιστικότητα των τιμών.

Τις πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στην τέταρτη θέση προσγειώθηκε ένας διάσημος τουριστικός προορισμός της Ασίας. Δείτε παρακάτω ποιες χώρες συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα:

 

ΕΛΒΕΤΙΑ

Η τουριστική βιομηχανία παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Ελβετίας, ειδικά στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές των Άλπεων της χώρας.

 

ΚΑΝΑΔΑΣ

Η βορειοαμερικανική χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για τα τοπία, το κλίμα και την κουλτούρα. Οι περισσότεροι επισκέπτες συνήθως επιλέγουν τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις του Καναδά: Το Τορόντο, το Μόντρεαλ και το Βανκούβερ.

 

ΙΤΑΛΙΑ

Με πάνω από 50 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, η Ιταλία είναι η πέμπτη χώρα στον κόσμο με τους περισσότερους επισκέπτες κι αυτό χάρη στην τέχνη, την κουζίνα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει. Μάλιστα, η χώρα λαμβάνει ετησίως πάνω 150 δισ. δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα