Ντοκιμαντέρ για τον Πολ Νιούμαν, οδηγό αγώνων αυτοκινήτου (βίντεο)

Ντοκιμαντέρ για τον Πολ Νιούμαν, οδηγό αγώνων αυτοκινήτου (βίντεο)

Την Πέμπτη (16 Απριλίου) θα γίνει η πρεμιέρα ενός ντοκιμαντέρ το οποίο καταγράφει τον διάσημο ηθοποιό Πολ Νιούμαν, από μια άλλη οπτική γωνία. Αυτή του οδηγού αγώνων αυτοκινήτου.

Ο Άνταμ Κορόλα και ο Νάιτ Ανταμς, έχουν σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ στο οποίο εξιστορείται η 35χρονη ενασχόληση του Πολ Νιούμαν με τους αγώνες αυτοκινήτων.

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα, ενώ για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο (που αλλού θα μπορούσε άραγε να γίνει;) Χόλιγουντ.

 

Η ιδέα της δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με τον Πολ Νιούμαν βασίσθηκε σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει …αγγίξει τα όρια του μύθου. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, επιχειρηματίας, οικολόγος, κοινωνικός ακτιβιστής, φιλάνθρωπος, ο Νιούμαν ήταν ένας άνθρωπος που τα είχε κάνει όλα.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που ενδιαφέρει είναι ο Πολ Νιούμαν οδηγός αγώνων.

Άλλωστε, ο Νιούμαν δεν ήταν μόνο ένας από τους πιο παραγωγικούς και σεβαστούς ηθοποιούς στο αμερικανικό σινεμά, αλλά και ένας ταλαντούχος οδηγός. Κέρδισε τέσσερα εθνικά πρωταθλήματα ως οδηγός και οκτώ πρωταθλήματα ως ιδιοκτήτη αγωνιστικής ομάδας του. Αυτό η πτυχή της ζωής του διάσημου ηθοποιού καταγράφεται στο ντοκιμαντέρ.

Όπως θα παρατηρήσατε στο τρέιλερ, το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε ορισμένες εντυπωσιακές μαρτυρίες από ανθρώπους όπως οι ηθοποιοί Ρόμπερτ Βάγκνερ και  Ρόμπερτ Ρέντφορντ και μερικές άλλες προσωπικότητες από τον χώρο του αυτοκινήτου που έχουν κληθεί να μιλήσουν για το πάθος του Νιούμαν για τους αγώνες.

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα