Ντονάλντ Τραμπ, σε χαιρετάνε ακόμα ναζιστικά;

default image

Μια παλιότερη ιστορία για το Ντόναλντ Τραμπ ίσως εξηγεί τις ακραίες απόψεις που εκφράζει σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ σχετικά με τους μετανάστες και άλλες μειονοτικές ομάδες

Όλος ο πλανήτης σήμερα μαθαίνει τις απόψεις του εκκεντρικού μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ που θα διεκδικήσει εκ μέρους των Ρεπουμπλικανών το ανώτερο αξίωμα, αυτό του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πολλές από αυτές τις απόψεις είναι πραγματικά ακραίες, έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια και έχουν ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Ο Τραμπ μεταξύ άλλων έχει καταφερθεί δημοσίως, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των μεταναστών, και των μουσουλμάνων λέγοντας πως θα τους απελάσει, θα απαγορεύσει την είσοδο τους στις ΗΠΑ και θα χτίσει τοίχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Είναι πραγματικότητα πως στις προεκλογικές περιόδους οι πολιτικοί διατυπώνουν πολλές υπερβολές και λένε πράγματα χάριν εντυπωσιασμού τα οποία ουσιαστικά δεν πραγματοποιούνται ποτέ. Είναι όμως αυτές οι απόψεις του Τραμπ ένα ακόμη προεκλογικό τέχνασμα προκειμένου να τραβήξει πάνω τα βλέμματα όλου του πλανήτη και να γίνει κάτοικος του Λευκού Οίκου ή αποτελούν τα πραγματικά πιστεύω ενός βαθιά φασιστοειδούς ανθρώπου;

Για να πάρουμε απαντήσεις ανατρέξαμε σε μια παλιά ιστορία. Συγκεκριμένα 25 χρόνια πίσω όταν ακόμη ο Τραμπ μεσουρανούσε επιχειρηματικά και δεν είχε καμία ανάμειξη με την πολιτική. Σε αφιέρωμα του Vanity Fair για την οικογένεια Τραμπ ,αναφέρεται πως ο μεγιστάνας κάθε φορά που ένας εργαζόμενος ονόματι Τζον Γουόλτερ επισκεπτόταν τον Τραμπ στο γραφείο του, τον χαιρετούσε ναζιστικά φωνάζοντας “Χάιλ Χίτλερ”.

Σε άλλο σημείο του ίδιου αφιερώματος η σύζυγός του Τραμπ Ιβάνα  φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί στο δικηγόρο Μαίκλ Κέννεντι πως ο Τραμπ είχε σε ένα γραφείο δίπλα στο κρεβάτι του, και διάβαζε συχνά το βιβλίο του Χίτλερ με τις ομιλίες του λίγο πριν το ξέσπασμα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, γοητευμένος προφανώς από την προπαγανδιστική δεινότητα του Χίτλερ.

“Μήπως ο ξάδερφος σας ο Τζον σας έδωσε τις ομιλίες του Χίτλερ;” τον ρώτησε ο δημοσιογράφος με τον Τραμπ να απαντά διστακτικά “Ποιος στο είπε αυτό;” και συμπλήρωσε πως ένας Εβραίος φίλος του, του έδωσε ένα αντίγραφο του βιβλίου του Χίτλερ “Ο Αγών μου”. Με τον φίλο του να τον διαψεύδει πάντως  λέγοντας πως έδωσε ένα βιβλίο με ομιλίες του Χίτλερ στον Τραμπ και όχι το βιβλίο “Ο Αγών μου” ενώ δήλωσε πως δεν είναι Εβραίος.

“Και να είχα αυτές τις ομιλίες δε θα τις διάβαζα ποτέ” δήλωσε αργότερα για το θέμα ο ίδιος ο Τραμπ. Ο καθένας μπορεί να συνδυάσει αυτές τι ιστορίες με τη σημερινή ακραία ρητορική του Τραμπ και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα