ΝΔ: Δεκαετές σχέδιο και επίθεση σε Καμμένο

ΝΔ: Δεκαετές σχέδιο και επίθεση σε Καμμένο
Meeting of the leader of the New Democracy Kyriakos Mitsotakis with greek delegation the 23rd Summer Deaf Olympics , on July 13, 2017. / 23 18 30 2017, 13 2017 SOOC

Ως τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τους ΑΝΕΛ στην οδό Πειραιώς, θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αντικαταστήσει τον κυβερνητικό εταίρο με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ετοιμάζονται για την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το θετικό μήνυμα, που θα εκπέμψει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επεξεργάζονται στην οδό Πειραιώς, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται για σκληρό ροκ, με στόχο τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι ο κ.Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στην ομιλία του στο Βελλίδιο Μέγαρο το όραμα του για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας και δε θα περιοριστεί στη διαχείριση της μιζέριας που ανακυκλώνει η κυβέρνηση.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι η ΝΔ θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς θεωρεί τον Πάνο Καμμένο ως τον “αδύναμο κρίκο” της συγκυβέρνησης. Η συζήτηση για το γαλάζιο αίτημα σύστασης εξεταστικής, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν εμπλοκή του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην υπόθεση “Noor 1”, το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σύμφωνα με όσα είπε την Παρασκευή σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Συζήτηση που αναμένεται να αποτελέσει και το πρώτο πεδίο μίας μετωπικής μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο δεύτερος άλλωστε είχε δώσει… “ραντεβού” στον πρωθυπουργό για το ζήτημα αυτό κατά την τελευταία τους αντιπαράθεση στη Βουλή πριν το Κοινοβούλιο κλείσει για τις θερινές διακοπές.

Γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι στο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει ωριμάσει η ιδέα της αντικατάστασης των ΑΝΕΛ με το ΠΑΣΟΚ στη θέση του κυβερνητικού εταίρου και αυτό το φλερτ φυσικά θέλουν να ανακόψουν, πιέζοντας τη Χαριλάου Τρικούπη, που σιγά σιγά μπαίνει και σε προεκλογικούς ρυθμούς λόγω της εκλογής νέου αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς τον Οκτώβριο, να βάζει κάθετες διαχωριστικές γραμμές με το ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια και στο κυβερνών κόμμα και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρονται, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στα πέριξ, αφού ο ρόλος του νέου σχήματος ενδέχεται να είναι καθοριστικός την επομένη των εκλογών.

Πόσο θα αργήσουν όμως οι εκλογές; Κάποιοι στο γαλάζιο στρατόπεδο πιστεύουν πως εάν καθυστερήσει και η τρίτη αξιολόγηση, οι εξελίξεις μπορεί να έρθουν και πριν το καλοκαίρι του 2018, το οποίο ούτως ή άλλως οι γαλάζιοι αξιολογούν ως ορόσημο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα