Κοτόπουλο “μπρεζέ” σε γάλα με μπέικον και δενδρολίβανο
Το κοτόπουλο με πατάτες αλλιώς...
- 27 Μαρτίου 2018 07:05
Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στο instagram και γενικότερα στα social media – ειδικά το τελευταίο διάστημα των σαρωτικών αποκαλύψεων υποκλοπών προσωπικών στοιχείων από τη Facebook – ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που λειτουργούν πράγματι ως αυτό που λέει το όνομά τους. Ως μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναδειχθεί δεκάδες χαρισματικοί άνθρωποι, που λατρεύουν το καλό φαγητό και παρουσιάζουν στον κόσμο την αγάπη τους για την μαγειρική.
Η Ashley Rodriguez και το notwithoutsalt είναι μία από αυτές και σύμφωνα με το Spoonuniversity ανήκει στην κατηγορία των επτά γυναικείων παρουσιών στο food blogging που πρέπει να ακολουθήσετε. Κάναμε μια βόλτα στο blog της και “τσιμπήσαμε” μια ωραία συνταγή που σίγουρα θα κάνει τη διαφορά σε ένα πιάτο που όλοι συνηθίζουμε να βάζουμε στο τραπέζι.
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο (1 1/2 κιλό)
- Αλάτι και πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 φέτες μπέικον
- 1 μεγάλο κρεμμυδάκι χοντροκομμένο
- 3-4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- Το ξύσμα από 2 λεμόνια
- 10 σκελίδες σκόρδο με το περίβλημα
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κιλό baby πατάτες
Προετοιμασία
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και αφού βάλεις το λάδι σε κατσαρόλα σόταρε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές
- Πρόσθεσε το μπέικον, το κρεμμυδάκι, το δενδρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο και περίχυσε με το γάλα. Πρόσθεσε τέλος τις πατάτες
- Βάλε το σκεύος στο φούρνο για 1 με 1 1/2 ώρες, φροντίζοντας να περιχύνεις ανά διαστήματα την επιφάνεια του κοτόπουλου. Αν δείτε πως τα υγρά του εξατμίζονται γρήγορα, τότε σκεπάστε το φαγητό με το καπάκι.
- Σέρβιρε περιχύνοντας κοτόπουλο και πατάτες με το ζωμό που έχει απομείνει.