Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση του διημέρου

Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση του διημέρου
Κόσμος περπατά στην οδό Ερμού στην Αθήνα την Κυραική 2 Νοεμβρίου 2014. Αρκετά καταστήματα ήταν ανοικτά, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου. Και αυτή φορά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για το εμπόριο, υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Ευχαριστημένοι δηλώνουν οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα το διήμερο που ήταν ανοικτά τα καταστήματα

Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που “παραδοσιακα” συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών (μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες). Σε ό,τι αφορά στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι πρόκειται γαι μεμονωμένα περιστατικά που δεν αλλοιώνουν τη γενική εικόνα.

Οι έμποροι πάντως επισημαίνουν ότι αν και η κίνηση στο διήμερο ήταν ικανοποιητική, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί, το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας, όλες τις Κυριακές του έτους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Με συνθήματα και πανό κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, εμποροϋπάλληλοι και πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

 Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η μία από μέλη του σωματείου υπαλλήλων βιβλίου- χάρτου και η δεύτερη από το ΠΑΜΕ και μέλη του εργατοϋπαλληλικού σωματείου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, από νωρίς το πρωί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, μοιράζοντας φυλλάδια στους διερχόμενους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα