Βραβεία Grammy: Η Lady Gaga αλά David Bowie και η Adele που απογοήτευσε. Ποιο το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς

Βραβεία Grammy: Η Lady Gaga αλά David Bowie και η Adele που απογοήτευσε. Ποιο το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς

Ο Ed Sheeran κερδίζει Τραγούδι της Χρονιάς στα βραβεία Grammy με το Thinking Out Loud. Τιμητική για τον Λάιονελ Ρίτσι. Η Lady Gaga τίμησε τον David Bowie και τα τεχνικά προβλήματα "έφαγαν" την Adele

Ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ed Sheeran απέσπασε το βραβείο Grammy για Τραγούδι της Χρονιάς με το Thinking Out Loud, μια μπαλάντα που έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο για την ταχύτητα και έκταση διάδοσής του.

Ο Sheeran μοιράστηκε το βραβείο με τη Βρετανίδα Amy Wadge, με την οποία το είχε γράψει. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Stevie Wonder, ο οποίος όταν άνοιξε τον φάκελο με τα ονόματα των νικητών είπε χαριτολογώντας ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να τα διαβάσει γιατί ήταν γραμμένα στην Braille, την γραφή των τυφλών.

 

Πέρσι, το τραγούδι Thinking Out Loud (Σκέφτομαι φωναχτά) έγινε το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε 500 εκατομμύρια φορές μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας Spotify. Το τραγούδι έχει γίνει αγαπημένο άκουσμα σε γάμους, χορούς και ρομαντικές καταστάσεις γενικά, και η δημοτικότητά του αυξήθηκε μέσω ενός βίντεο όπου ο Sheeran χορεύει με την Brittany Cherry γνωστή από τον αμερικανικό τηλεοπτικό διαγωνισμό χορού So You Think You Can Dance.

Ο Sheeran, που θα κλείσει τα 25 αύριο, έχει εμπειρία από τα Grammy, καθώς ήταν υποψήφιος για Καλύτερος Ανερχόμενος Τραγουδιστής το 2014 και το άλμπουμ του “Χ” είχε προταθεί για Άλμπουμ της Χρονιάς πέρσι.

Φέτος κέρδισε στις κατηγορίες Τραγούδι της Χρονιάς και Καλύτερη Ατομική Εκτέλεση Ποπ.

Η νίκη του φέτος σήμαινε πως ο ράπερ Lamar έχασε την ευκαιρία να αποσπάσει το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι ραπ. Όμως ο Lamar, που πήγε στην τελετή απονομής με 11 υποψηφιότητες, είχε νωρίτερα κερδίσει πέντε από αυτές. Μεταξύ των είναι και το Grammy στην κατηγορία Καλύτερο Άλμπουμ Ραπ To Pimp a Butterfly.

Το Grammy για Καλύτερο Άλμπουμ Φωνής Ποπ πήγε στην Taylor Swift για το 1989, για Καλύτερο Χορευτικό Κομμάτι στους Skrillex and Diplo με τον Justin Bieber για το Where Are U Now (το ντουέτο κέρδισε και για το Καλύτερο Χορευτικό/Ηλεκτρονικό Άλμπουμ με το Skrillex and Diplo Present Jack U) ενώ άλλες βραβεύσεις συμπεριελάμβαναν το Καλύτερο Παραδοσιακό Φωνητικό Άλμπουμ Ποπ The Silver Lining: The Songs of Jerome Kern με τους Τony Bennett και Bill Charlap. Μεταξύ άλλων τα βραβεία για Καλύτερο Τραγούδι Ροκ και Καλύτερο Άλμπουμ Ροκ τα κέρδισαν το Don’t Wanna Fight των Alabama Shakes και το Drones των Muse, αντίστοιχα.

Εκθαμβωτική η Taylor Swift

Την εκδήλωση της απονομής άνοιξε η Taylor Swift, φορώντας μια ολόσωμη φόρμα με πετράδια και έχοντας κόψει τα μαλλιά της σε κοντό καρέ, η οποία τραγούδησε την τελευταία επιτυχία της, Out of the Woods.

 

Η Rihanna ακύρωσε την παράστασή της την τελευταία στιγμή, απογοητεύοντας τους θαυμαστές της στον ιστότοπο Twitter που περίμεναν να την δουν. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της στον διαδικτυακό ιστότοπο TMZ, η τραγουδίστρια έχει βρογχίτιδα και ακολούθησε τη συμβουλή του γιατρού της.

Ο Chris Stapleton απέσπασε το βραβείο για Άλμπουμ της Χρονιάς σε Κάντρι για το Traveller, μαζί με το βραβείο για Καλύτερη Ατομική Εκτέλεση Κάντρι.

 

Ο John Legend  καθοδήγησε μια ομάδα τραγουδιστών να τιμήσουν τον βετεράνο της R&B Lionel Richie, ο οποίος, αφού άκουσε μια επιλογή των τραγουδιών του, ανέβηκε στη σκηνή να τραγουδήσει μαζί τους το All Night Long.

Η Lady Gaga αλά David Bowie

H εκκεντρική όπως πάντα Lady Gaga τίμησε τον David Bowie, κάνοντας τα μαλλιά της πορτοκαλί, και ντυμένη αναλόγως, τραγουδώντας επί σκηνής μεγάλες επιτυχίες του βρετανού καλλιτέχνη.

Tέλος, απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Adele, καθώς εντοπίστηκαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα που έφεραν και την ίδια σε φανερή αμηχανία. Μάλιστα η ίδια έγραψε στο Twitter: “Τα μικρόφωνα από το πιάνο έπεσαν στα πλήκτρα και ακούστηκε αυτός ο ήχος…Συμβαίνουν και ατυχίες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα