Έκαναν Ανάσταση χωρίς το Άγιο Φως στη Λέρο

Έκαναν Ανάσταση χωρίς το Άγιο Φως στη Λέρο

Το Άγιο Φως δεν έφτασε ποτέ το φετινό Πάσχα στη Λέρο. Ποιος ο λόγος (vid)

Ανάσταση χωρίς το Άγιο Φως έκαναν οι πιστοί στη Λέρο το φετινό Πάσχα, καθώς αυτό δεν έμελλε να φτάσει ποτέ στο νησί τους.

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλλιας στο Tv Kosmos, το Άγιο Φως υπήρξε καθυστέρηση στην πτήση που το μετέφερε από την Αθήνα στην Κω, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να φτάσει εγκαίρως στη Λέρο.

Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια το Άγιο Φως έφτανε στα νησιά με ελικόπτερα ή με σκάφη ανοικτής θαλάσσης. Φέτος, ωστόσο, αποφασίστηκε να μεταφερθεί από την Αθήνα σε 16 πόλεις της χώρας, οι οποίες επελέγησαν βάσει πληθυσμού.

“Δυστυχώς, για πρώτη φορά, φέτος δεν θα έχουμε την άφιξη του Αγίου Φωτός λόγω της καθυστερημένης άφιξης του αεροσκάφους αλλά και του ότι δεν προγραμματίστηκε η πτήση με ελικόπτερο για να φέρει το Άγιο Φως στο νησί μας. Το θεωρώ λυπηρό γεγονός. Περικοπές στην πίστη και στην ελπίδα δεν πρέπει να γίνονται. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου το Άγιο Φως θα έρθει με πτήση ελικοπτέρου, ούτως ώστε να μην έχουμε το πρόβλημα αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα” δήλωσε ο κ. Κόλλιας.

Και πρόσθεσε: “Εμείς, παρά το ότι ξέραμε από την Μ. Παρασκευή ότι δεν θα πετάξουν ελικόπτερα για να μεταφέρουν το Άγιο Φως, είχαμε προγραμματίσει με σκάφος μέσω Καλύμνου να το φέρουμε. Δυστυχώς, η καθυστερημένη άφιξη του αεροσκάφους, ματαίωσε την άφιξη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα