Οι πολυαναμενόμενες BMW M3 Sedan και M4 Coupe με 431 άλογα

Οι πολυαναμενόμενες BMW M3 Sedan και M4 Coupe με 431 άλογα

Τον επόμενο μήνα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, θα γίνει ο ντεμπούτο των πολυαναμενόμενων BMW M3 Sedan και M4 Coupe που κινούνται από έναν τούρμπο κινητήρα 3.0 λίτρων απόδοσης 431 ίππων.

Σημείο αναφορά των νέων Μ μοντέλων της BMW είναι ένας 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας TwinPower Turbo 3.0 λίτρων απόδοσης 431 ίππων με μέγιστη ροπή 550 Nm. Σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά, η νέα Μ3 είναι περίπου 80 κιλά  ελαφρύτερη.

Η οροφή από  CFRP φέρνει εξοικονόμηση βάρους 5 κιλών για το sedan και πάνω από 6 κιλά για το coupe . Η BMW λέει ότι τα αυτοκίνητα καταναλώνουν 8,8 λίτρα στα  100 χλμ. σε μικτό κύκλο.

Οι μηχανικοί της BMW βελτίωσαν τα γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων στην πίσω ανάρτηση χρησιμοποιώντας ελαφρά υλικά τα οποία αύξησαν την ακαμψία.  Η Μ3 και η Μ4 στην στάνταρ έκδοση διατίθενται με ζάντες αλουμινίου 18  ιντσών και ελαστικά 255/40 εμπρός και 275 /40 πίσω , ενώ προαιρετικά διατίθενται και με μεγαλύτερες ζάντες των 19  ιντσών.

Και τα δύο αυτοκίνητα επιταχύνουν από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Τα αυτοκίνητα προσφέρονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή ένα επτατάχυτο διπλού συμπλέκτη με την ονομασία M DCT. Αυτό έρχεται με σύστημα Launch Control και μια λειτουργία ” smokey burnout » που επιτρέπει σε έναν ορισμένο βαθμό σπινάρισμα των τροχών σε χαμηλές ταχύτητες. Ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό που υποτίθεται ότι θα είναι διαθέσιμο για το νέο Ford Mustang.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα