Το δημοφιλέστερο Tweet της χρονιάς

Το δημοφιλέστερο Tweet της χρονιάς

Το Twitter αποκαλύπτει το πιο κοινοποιημένο Tweet για το 2013 ενώ δίνει στη δημοσιότητα τη δική του ανασκόπηση (Vid)

Τα περισσότερα retweets (αναδημοσιεύσεις ενός tweet) για το 2013 έλαβε το tweet της Lea Michele του Glee, για το θάνατο του συντρόφου της.

“Thank you all for helping me through this time with your enormous love & support. Cory will forever be in my heart”, έγραψε για την ακρίβεια η Lea Michele ( @msleamichele) για τον θάνατο του Cory Monteith από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ένα μήνυμα που αναδημοσιεύτηκε πάνω από 390.000 φορές από χρήστες του Twitter που προέρχονται από 13 διαφορετικά κράτη, αναδεικνύοντας το σε “Χρυσό Tweet” για τη χρονιά που φεύγει, καθώς είχε και 390.000 favorites.

Δεύτερο σε αναδημοσιεύσεις είναι το Tweet – ανακοίνωση του θανάτου του Paul Walker. Το “It’s with a heavy heart that we must confirm Paul Walker passed away today in a tragic car accident”, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του εκλιπόντος, @RealPaulWalker. Στη συνέχεια έλαβε και αυτό πάνω από 390.000 retweets και 100.000 favorites.

Τρίτο στη σχετική λίστα ήταν το Tweet του “απολυμένου” από την μπάντα των One Direction, Niall Horan ο οποίος πανηγυρίζει στα 20α γενέθλια του. “Yesss ! I’m 20 ! Wohooo ! No more teens!” ( @NiallOfficial).

Το ρεκόρ όλων των εποχών κατέχει πάντως η ανακοίνωση της επανεκλογής του Obama με 785.688 αναδημοσιεύσεις.

Σημειώνεται ότι το 2013 ήταν η χρονιά του Twitter καθώς έγινε το πλέον ανερχόμενο κοινωνικό μέσο δικτύωσης. Απέκτησε 40 εκατομμύρια νέους χρήστες ενώ οι συνολικά 230 εκατομμύρια χρήστες του δημοσίευαν περίπου 500 εκατομμύρια Tweets την ημέρα.

Το δημοφιλέστερο hashtag ήταν το #music με δεύτερο το #tcot (top conservatives) που χρησιμοποιείται από τους συντηρητικούς ανά τον πλανήτη για ανεύρεση ομοϊδεατών, ενώ τρίτο ήταν το #nowplaying που αφορά και πάλι τη μουσική που ακούει ο κάθε χρήστης μια δεδομένη στιγμή.

Η ανασκόπηση της χρονιάς σε ένα βίντεο που ετοίμασε το Twitter:

Η ανασκόπηση του Twitter αναλυτικά εδώ

Πηγή: Business Insider

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα