Επιτάχυνση της αδειοδότησης των καναλιών

Επιτάχυνση της αδειοδότησης των καναλιών
Competition for TV nationwide licenses take place in the General Secretariat of Information in Athens, Sept. 1, 2016. / , , , 1 2016. SOOC

Συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΡ είχαν τα στελέχη του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής. Επί τάπητος όλα τα εκκρεμή θέματα με κύριο αυτό της αδειοδότησης των καναλιών

Με στόχο να μπουν όλα τα εκκρεμή θέματα, τυπικά και διαδικαστικά, επί τάπητος ώστε να εξευρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν και κυρίως να προχωρήσει άμεσα και ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών σύμφωνα με τον ν.4339/2015, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα συνάντηση στελεχών του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με τα μέλη του ΔΣ και στελέχη του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα εκ των θεμάτων που έχουν αναλυθεί περισσότερο είναι η αμοιβή των μελών του ΔΣ του ΕΣΡ και η υπογραφή νέας ΚΥΑ που θα τις ρυθμίζει, ενώ υποστηρικτικά ήταν τα στελέχη του υπουργείου στην έκτακτη ενίσχυση του προϋπολογισμού ώστε να καλυφθούν οι τεχνολογικές αδυναμίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το ΕΣΡ και  που προέκυψαν από την πολύχρονη απαξίωσή του, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ενίσχυση ΕΣΡ

Όσον αφορά την απαραίτητη ενίσχυση του ΕΣΡ σε στελεχιακό δυναμικό, πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει συμφωνηθεί ότι λόγω του κατεπείγοντος του θέματος θα υπάρξει σχετική τροπολογία, η οποία είναι έτοιμη προς ψήφιση και η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο του ΕΣΡ κατά παρέκκλιση όλων των διατάξεων να εισηγείται το προσωπικό που επιθυμεί να αποσπάσει στην υπηρεσία και η απόσπασή τους να ολοκληρώνεται με απλή υπουργική υπογραφή.

Διαγωνισμός αδειοδότησης

Όσον αφορά το κρίσιμο θέμα του επικείμενου διαγωνισμού αδειοδότησης, αυτός  προϋποθέτει μια σειρά ενεργειών, αφού οι επιμέρους απαραίτητες δράσεις θα πρέπει να διεξαχθούν από εξειδικευμένα στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, για παράδειγμα, θα πρέπει να αποτελείται από στελέχη του δημοσίου εξαιρετικά καταρτισμένα σε θέματα δημοπρασιών, όπως αυτά της ΕΕΤΤ, που έχουν μεγάλη  εμπειρία  στην διενέργεια ηλεκτρονικών  δημοπρασιών.

Τα δυο μέρη συζήτησαν επίσης από κοινού τα θέματα που αφορούν τις προδιαγραφές για τη διαδικασία του ηλεκτρονικού συστήματος διενέργειας του διαγωνισμού, σύστημα το οποίο είχε ήδη προμηθευτεί η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από το περασμένο καλοκαίρι. Συζήτησαν επίσης τη διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών των φακέλων των υποψηφίων από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών αφού ήδη το ΕΣΡ έχει επεξεργαστεί την νέα προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σημειώνεται τέλος ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο δεύτερος κύκλος της εκπαίδευσης των στελεχών στην νέα πλατφόρμα παρακολούθησης του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος. Το προηγούμενο λογισμικό, το οποίο είχε κοστίσει 1,2 εκ  στο δημόσιο παρέμενε ανενεργό από το 2014, χωρίς στην ουσία να λειτουργήσει ποτέ σωστά όπως φαίνεται και από τις εκθέσεις πεπραγμένων του ΕΣΡ των προηγούμενων ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα