Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο χορηγός της Venturi στην Formula E

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο χορηγός της Venturi στην Formula E

Αν νομίζατε ότι η πρωτοεμφανιζόμενη Formula E -με αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες φόρμουλες- θα υπολείπεται σε λάμψη άλλων πρωταθλημάτων αυτοκινήτων, όπως για παράδειγμα της Φόρμουλα 1, κάνετε λάθος. Γιατί η παρουσία του πολυβραβευμένου Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην Venturi αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για προβολή.

Βρισκόμαστε μόλις λίγο χρόνο πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Formula E  – το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα- που θα ξεκινήσει το 2014.

Το πρωτάθλημα τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και οι αγώνες  θα φιλοξενηθούν σε 10 πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το Λος Άντζελες (εκεί θα γίνει το εναρκτήριο γκραν πρι την επόμενη χρονιά) και το Μαϊάμι στις ΗΠΑ, το Λονδίνο και η Ρώμη στην Ευρώπη. Το Πεκίνο στην Ασία και το  Μπουένος Άιρες και το Ρίο ντε Τζανέιρο στη Νότια Αμερική.

Συνολικά 10 ομάδες θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Κατά τα πρότυπα της F1 κάθε ομάδα θα διαθέτει δύο μονοθέσια και ισάριθμους οδηγούς. Κάθε μονοθέσιο θα προσφέρει αυτονομία περίπου 1 ώρας σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία και θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 225 χλμ./ώρα.

«Το μέλλον του πλανήτη μας εξαρτάται από την ικανότητα μας να κατασκευάσουμε ακίνδυνα αυτοκίνητα για το περιβάλλον. H Venturi Grand prix είναι πρόθυμη να φτιάξει αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας», δήλωσε ο Ντι Κάπριο, ο οποίος θα είναι χορηγός της Venturi στο πρωτάθλημα του 2014.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα