Οι ‘Μικροί ήρωες’ ταξιδεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι ‘Μικροί ήρωες’ ταξιδεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Arte Di Tre

Όλα τους δεν είχαν φύγει ποτέ από τα στενά γεωγραφικά όρια του τόπου τους και η Stoiximan.gr τους έδωσε την ευκαιρία να μπουν στο αεροπλάνο και να ταξιδέψουν

Με τη χαρά «ζωγραφισμένη» στα πρόσωπά τους και με κραυγές παιδικής αθωότητας, ο Θοδωρής και ο Μάριος, οι δύο από τους έξι μαθητές του Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλειάς, τρέχουν προς την προκυμαία του νησιού. Βλέποντας ότι φτάνει ο «Σκοπελίτης», το μοναδικό καράβι που συνδέει το μικρό νησί τους με την υπόλοιπη Ελλάδα, βουτούν στη θάλασσα για να προϋπαντήσουν τους επιβάτες του. Το καράβι ίσως φέρει φίλους τους από την Αθήνα κι έτσι ο Θοδωρής και ο Μάριος, μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, θα μπορέσουν να σχηματίσουν ομάδα, για να χαρούν, επιτέλους, το ποδόσφαιρο.

Αρκετά ναυτικά μίλια πιο πέρα, στο ακριτικό νησί Αρκιοί των Δωδεκανήσων, ο 11χρονος Παναγιώτης ατενίζει τη θάλασσα από τη στέγη μιας μικρής εκκλησίας σε λόφο του νησιού. Είναι ευτυχισμένος με την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας, την οποία, όμως, δεν μπορεί να μοιραστεί με συνομήλικούς του, διότι είναι ένας από τους δύο μαθητές και το μοναδικό αγόρι του Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Αρκιών.

ARTE DI TR3 studio

ARTE DI TR3 studio

 

Τόσο ο Παναγιώτης, όσο και οι Θοδωρής και Μάριος είναι κάποιοι από τους «Μικρούς Ήρωες». Μαθητές δυσπρόσιτων και ακριτικών περιοχών με λιγοστές ευκαιρίες και δυνατότητες, που στηρίζονται από το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης της Stoiximan.gr. Μαζί τους παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία της Κάσου και του Τρανόβαλτου Κοζάνης.

ARTE DI TR3 studio

ARTE DI TR3 studio

 

Όλα τους δεν είχαν φύγει ποτέ από τα στενά γεωγραφικά όρια του τόπου τους και η Stoiximan.gr τους έδωσε την ευκαιρία να μπουν στο αεροπλάνο και να ταξιδέψουν. Πήγαν στην Αθήνα, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα πολλά αυτοκίνητα, τα μεγάλα σπίτια και το διάφανο δάπεδο στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, τάισαν τα ζώα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, παρατήρησαν τον ουρανό από το Εθνικό Αστεροσκοπείο, συνομίλησαν με ολυμπιονίκες και πέρασαν όμορφες στιγμές στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ίσως το σημαντικότερο από όλα ήταν ότι ήρθαν σε επαφή με συνομήλικά τους παιδιά από άλλα σημεία της χώρας και δημιούργησαν καινούργιες φιλίες.

ARTE DI TR3 studio

ARTE DI TR3 studio

 

Στην εκδήλωση «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Stoiximan.gr, Γιάννης Σπανουδάκης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η στήριξη της εταιρίας προς αυτά τα παιδιά θα συνεχιστεί με υποτροφίες για τις πανεπιστημιακές και τις μεταπτυχιακές τους σπουδές.

ARTE DI TR3 studio

 

Μάλιστα, το πρόγραμμα εταιρικές ευθύνης της Stoiximan.gr «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν» θα συνεχιστεί, στηρίζοντας παιδιά από ορεινές ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Φωτογραφίες: ARTE DI TR3 studio

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα