Βενετία: Όποιος τρέχει και φωνάζει Αλλάχ Άκμπαρ θα πυροβολείται

Βενετία: Όποιος τρέχει και φωνάζει Αλλάχ Άκμπαρ θα πυροβολείται

Απειλές από τον δήμαρχο της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο που διαμηνύει πως έχει ακροβολίσει ελεύθερους σκοπευτές στην πόλη

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η δήλωση του δημάρχου της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, ο οποίος διαμηνύει πως οι Αρχές της πόλης, και συγκεκριμένα, ελεύθεροι σκοπευτές, έχουν λάβει εντολή να πυροβολήσουν όποιον φωνάξει δημοσίως, “Αλλάχ Άκμπαρ” (Allahu Akbar).

“Αν κάποιος φωνάζει ‘Αλλάχ Άκμπαρ’ και τρέχει μέσα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου θα τον πυροβολείται” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος μιλώντας σε συνέδριο στο Ρίμινι. “Ένα χρόνο πριν, είπα μετά από τέσσερα βήματα, τώρα μετά από τρία”, τόνισε.

Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. Σύμφωνα με τον Μπρουνιάρο, η πόλη του είναι ασφαλέστερη, ενώ υπενθύμισε πως η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις τζιχαντιστές που φέρονται να σχεδίαζαν να ανατινάξουν τη φημισμένη γέφυρα του Ριάλτο.

“Η Βενετία είναι η μόνη πόλη στην Ευρώπη που συνέλαβε τέσσερις τρομοκράτες. Θέλησαν να βάλουν μια βόμβα στο Ριάλτο λέγοντας ότι ήθελαν να πάνε στον Αλλάχ. Θέλουν να πάνε στον Αλλάχ. Θα τους στείλουμε κατευθείαν στον Αλλάχ προτού προλάβουν να κάνουν ζημιά”, είπε.

Στα σχόλιο του Μπρουνιάρο αντέδρασε άστοχα ο αριστερός δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, ο οποίος έτρεξε γελώντας προς το μέρος του μετά την ομιλία του, φωνάζοντας “Αλλάχ Άκμπαρ”.

Αργότερα, με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε συγνώμη για την ενέργειά του αυτή.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπρουνιάρο έχει δηλώσει πως τάσσεται κατά της πολιτικής ορθότητας, ενώ έχει ζητήσει να στηθεί ναυτικό μπλόκο που θα εμποδίζει την έλευση μεταναστών στη χώρα, από τη βόρεια Αφρική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα