Συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη Κούρδοι που μετέφεραν όπλα με τροχόσπιτα στην Τουρκία

Συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη Κούρδοι που μετέφεραν όπλα με τροχόσπιτα στην Τουρκία
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την διασταύρωση των οδών Μερκούρη Δ. και Ασκληπιού στην Αναβύσσο όπου το απόγευμα το Σαββατου 3 Ιανουαρίου 2015, συνελλήφθει ο Χριστόδουλος Ξηρός. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Στα χέρια των αντρών του Λιμενικού και της Αστυνομίας έπεσαν συνολικά τρεις Κούρδοι του Ιράκ με βρετανική υπηκοότητα, που μετέφεραν με τροχόσπιτο μεγάλο αριθμό πολεμικών τυφεκίων και φυσιγγίων με τελικό προορισμό την Τουρκία

Τρία τροχόσπιτα γεμάτα με όπλα και σφαίρες εντόπισαν και κατέσχεσαν άντρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη, ενώ συνέλαβαν τρεις Κούρδους από το Ιράκ με βρετανική υπηκοότητα, που είχαν τελικό προορισμό την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, οι τρεις Κούρδοι ξεκίνησαν από την Αγγλία όπου ζούσαν, με τα τροχόσπιτα και αφού έφτασαν στην Ιταλία, πέρασαν στην Ηγουμενίτσα με πλοίο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αρχικά, στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκαν οι δύο πρώτοι από τους άντρες του Λιμενικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Κρίθηκαν ύποπτοι και οι άντρες του Λιμενικού έλεγξαν τα τροχόσπιτα στα οποία εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά 18 πολεμικά τυφέκια και περίπου 40.000 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Κατόπιν αυτού συνελήφθησαν αμέσως οι δύο οδηγοί των τροχόσπιτων ηλικίας 35 και 36 ετών αντίστοιχα.

Αμέσως δόθηκε σήμα προς όλες τις διωκτικές Υπηρεσίας της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να βρίσκονται σε επιφυλακή και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα εντοπίστηκε από άντρες της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το τρίτο τροχόσπιτο που οδηγούσε ένας 40χρονος Κούρδος από την Αγγλία, στο τελωνείο των Κήπων, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 πολεμικά τυφέκια, 8 διόπτρες και 200.000 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Και οι τρεις συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για τον νόμο περί όπλων και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία. Μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει πει τίποτα για τον τελικό προορισμό και σκοπό τους, ενώ εικάζεται ότι συμμετείχαν στο αντάρτικο των Κούρδων, που μάχεται τους Τζιχαντιστές και τους Τούρκους.

Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να εξεταστούν και από ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, ενώ σε βάρος τους δεν εκκρεμούσαν διεθνείς αναζητήσεις. Αίσθηση πάντως προκαλεί, το πώς κατάφεραν να διασχίσουν τόσες χώρες της ΕΕ που μάλιστα βρίσκονται σε υποτιθέμενο συναγερμό και επιφυλακή και να μην δεχτούν ούτε έναν έλεγχο για να καταλήξουν να εντοπιστούν στην Αλεξανδρούπολη με όλο αυτό το πλήθος των όπλων και των πυρομαχικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα