Έρχεται το 6ο TEDx Athens στις 15 Νοεμβρίου με τα “Συμπεράσματα” του

default image

Στις 15 Νοεμβρίου το 6ο "TEDx Athens" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Μετά από 5 συνεχόμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, το TEDx Athens έχει γίνει πλέον θεσμός.

Η φετινή διοργάνωση απαρτίζεται από 12 ώρες ομιλιών, 22 προσκεκλημένους στο βήμα και 5 καλλιτεχνικά δρώμενα. Το 6ο κατά σειρά “TEDx Athens”  υλοποιείται στις 15 Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα “Συμπεράσματα”.

“Αναζητήσαμε ομιλίες που θα εκμεταλλεύονται γνώσεις και εμπειρίες, θα είναι συμπερασματικού χαρακτήρα, αλλά θα είναι και διαδραστικές με το κοινό” ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής του “TEDx Athens”, Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου.

Για τα δικά τους “Συμπεράσματα” θα μιλήσουν στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ομιλητές από όλο τον κόσμο.


Ανάμεσα σε αυτούς ο βραβευμένος διπλά με το βραβείο Όσκαρ, πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sony Pictures, Ντον Λέβι, ο ερευνητής ρομποτικής, Μαξ Κρίγκλεντερ, η Σουηδή δημοσιογράφος, Κάισα Εκίς Έκμαν, ο ποιητής, Τίτος Πατρίκιος, η οικονομολόγος, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Κέιτ Ράγουορθ, ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ Φώτης Κατσικάρης, ο ειδικός ήχου, Τζούλιαν Τρέζουρ και ο δημοσιογράφος της Γκάρντιαν και συγγραφέας, Λουκ Χάρντινγκ.

Το τελευταίο συναρπαστικό βιβλίο του τελευταίου, “The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man” εξιστορεί την πιο εντυπωσιακή διαρροή απόρρητων πληροφοριών στα χρονικά.

 

Επίσης, στο πρόγραμμα του “TEDx Athens” εντάσσεται για τρίτη συνεχή χρονιά ενότητα αφιερωμένη στο ” Human Grid“, την πρωτοβουλία που καταγράφει και αναδεικνύει εθελοντικές οργανώσεις και δράσεις αλληλεγγύης πολιτών.

Φέτος, μαζί μας θα βρίσκονται και δύο εκπρόσωποι Οργανώσεων που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα του  Human Grid, ο Αχμέτ Μοαβία, πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και η Αθηνά Κρητικού, ιδρύτρια του Σ.Κ.Ε.Π. – Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.

 

Όπως σημειώσαμε και παραπάνω, το αθηναϊκό κοινό θα έχει, όπως κάθε χρόνο, την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικά μουσικά και χορευτικά δρώμενα.

Οι συμμετοχές που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι: η Φένια και η ΈλεναΤσικιτίκου, οι δύο χορεύτριες που θα ανοίξουν τη σκηνή του φετινού TEDxAthens και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ένας από τους καλύτερους τρομπετίστες της ελληνικής jazz σκηνής, ο οποίος μαζί με 3 ακόμα ταλαντούχους μουσικούς θα μαγέψουν τους παρευρισκόμενους.

 

Τα περισσότερα εισιτήρια διατέθηκαν σε δύο φάσεις και έγιναν ανάρπαστα, ενώ τα τελευταία εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα προς πώληση τις επόμενες ημέρες από την ιστοσελίδα 2014.tedxathens.com

Σημειώνεται ότι την περσινή διοργάνωση παρακολούθησαν 1.300 θεατές στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και 8.700 άτομα μέσω live streaming.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και όλοι οι ομιλητές εδώ

Μάθετε τα πάντα για τους ομιλητές εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα