Μήνυση στους παραγωγούς του «Star Wars» για τον τραυματισμό του Χάρισον Φορντ

Μήνυση στους παραγωγούς του «Star Wars» για τον τραυματισμό του Χάρισον Φορντ

Δύο χρόνια μετά τον τραυματισμό του Χάρισον Φορντ στα γυρίσματα του «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει», oι παραγωγοί έρχονται αντιμέτωποι με αυτεπάγγελτη μήνυση

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Τον Ιούνιο του 2014 ο Χάρισον Φορντ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, από τα Pinewood Studios στην Αγγλία όπου πραγματοποιήθηκε μέρος των γυρισμάτων του «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει». Σύμφωνα με ανακοίνωση του στούντιο της Disney, ο 71χρονος ηθοποιός τραυμάτισε τον αστράγαλό του, όταν η μηχανική πόρτα του Millennium Falcon, του διαστημόπλοιου του Χαν Σόλο, από λάθος χειρισμό έπεσε και πλάκωσε το πόδι του.

Διαβάστε αναλυτικά τι είχε συμβεί τότε: Περαστικά Χαν Σόλο! Η Δύναμη μαζί σου!

Σήμερα ανακοινώθηκε η αυτεπάγγελτη μήνυση που κατέθεσε η Επιτροπή Υγείας κι Ασφάλειας στους παραγωγούς της ταινίας, κατηγορώντας τους για αμέλεια την εποχή των γυριμάτων. Τέσσερις στο σύνολο κατηγορίες αντιμετωπίζει η εταιρία παραγωγής Foodles Production (UK) Ltd (η οποία είναι θυγατρική της Disney).

«Ο νόμος ορίζει ότι οι παραγωγοί οφείλουν να προστατεύουν το συνεργείο και τους ηθοποιούς. Γενικότερα ο εργοδότης οφείλει να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τον εργαζόμενό του – είτε αυτό είναι το σετ ενός γυρίσματος, είτε ένα εργοστάσιο…» εξήγησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας κι Ασφάλειας.

H επίσημη απάντηση της Disney ήταν ότι «απογοητεύτηκε» από την απόφαση της HSE να πάει το θέμα στα δικαστήρια. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τον Μάιο του 2016.

Διαβάστε περισσότερα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα