Εκλογές 2015: Οι αθλητές του Ποταμιού

Εκλογές 2015: Οι αθλητές του Ποταμιού
Speech by Stavros Theodorakis at the new Benaki museum, in Athens, on Aug. 26, 2015 / , 26 , 2015 Sooc

Από τις πισίνες, τα παρκέ και τα φιλέ στο... τερέν της πολιτικής με το Ποτάμι

Το Ποτάμι και σ’ αυτές τις εκλογές “φιλοξενεί” στα ψηφοδέλτιά του γνωστούς αθλητές που πρωταγωνίστησαν στην αθλητική ζωή του τόπου συμμετέχοντας σε κορυφαίους συλλόγους αλλά και τιμώντας παράλληλα με την παρουσία τους τα εθνικά χρώματα.

Στις λίστες του Ποταμιού θα ξαναδούμε τόσο την Σταυρούλα Αντωνάκου όσο και τον Γιώργο Μαυρωτά, οι οποίοι εξελέγησαν για πρώτη φορά βουλευτές στις εκλογές του Ιανουαρίου. Κορυφαίοι πολίστες και οι δύο, έχουν καταγράψει στις πισίνες τα δικά τους ρεκόρ. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί, καθώς υπάρχουν… εκπρόσωποι από το ελληνικό μπάσκετ και βόλεϋ, όπως οι Κώστας Παταβούκας και Στέλιος Προσαλίκας.

Αγαπημένος αριθμός του Γιώργου Μαυρωτά  ήταν το «5» όσοι και οι Ολυμπιακοί αγώνες στους οποίους αγωνίστηκε με την Εθνική Ομάδα Πόλο, της οποίας υπήρξε αρχηγός.

Κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές. Έγραψε ιστορία φορώντας για «πάντα» το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, με τον οποίο αγωνίστηκε σε όλη του την αθλητική διαδρομή, συλλέγοντας πρωταθλήματα και φτάνοντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Παράλληλα αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σήμερα, είναι Επίκουρος Καθηγητής στο ΕΜΠ.Το μυθιστόρημα του” το θεώρημα της επτάδας” είναι μία βιωματική αφήγηση από τις εμπειρίες του στις πισίνες. Θα είναι και πάλι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής. 

Όταν άρχισε να… βουτάει στις πισίνες τη φώναζαν “μικρή”. Στην πορεία αποδείχτηκε … μεγάλη. Κατάφερε, μάλιστα, από τη θέση της περιφερειακού να φτάσει να γίνει η πρώτη σκόρερ στην ιστορία της Α1 Γυναικών του Πόλο με 599 γκολ! Βέρα Πειραιώτισα, η Σταυρούλα Αντωνάκου υπήρξε Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, παγκόσμια πρωταθλήτρια αλλά και αρχηγός τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Εθνικού Πειραιώς. Εξελέγη βουλευτής στην Α’ Πειραιά τον Ιανουάριο εκεί όπου θα είναι εκ νέου υποψήφια.

Η “μεταγραφή” του Ποταμιού (από το ΠΑΣΟΚ) σε αυτές τις εκλογές είναι ο πρώην καλαθοσφαιριστής Κώστας Παταβούκας, ο οποίος μετέχει στις λίστες (θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του νομού Τρικάλων) με στόχο να … ψηλώσει εκλογικά ακόμη περισσότερο η “ομάδα”. Ως πλέι μέικερ υπήρξε άριστος οργανωτής του παιχνιδιού. Φόρεσε τις φανέλες του Παναθηναϊκού – με τον οποίο κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 1996 – της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος. Ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ το 2009 & το 2012, γ.γ στο υπουργείο Υγείας και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.   

Φόρεσε τις φανέλες των δύο αιωνίων! Ο Στέλιος Προσαλίκας κατέκτησε πρωταθλήματα τόσο με την ομάδα βόλευ του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού. Από τις μεγάλες μορφές του ελληνικού βόλεϋ και εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών. Διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών 2000 – 04 με την οποία κατέκτησε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος με το Ποτάμι στη Β΄ Αθηνών. Έχει αφιερώσει τη ζωή του – εκτός τερέν – στη φροντίδα, στην παροχή υπηρεσιών και στην κινητική αποκατάσταση ηλικιωμένων.  

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα