Leasing και για ιδιώτες; Ναι, γίνεται

Leasing και για ιδιώτες; Ναι, γίνεται

Τι είναι τελικά το leasing και πώς μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου αυτοκίνητο, αν είσαι ιδιώτης. Η απόλυτη σύγκριση leasing και προοπτικής αγοράς

Η αλήθεια είναι πως όταν ακούς τον όρο “leasing”, το μυαλό σου πηγαίνει αυτομάτως στις μεγάλες εταιρείες. Στην περίπτωση όμως του leasing αυτοκινήτων, το πεδίο είναι πολύ πιο ευρύ.

Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Το leasing αυτοκινήτων (επιβατικών & επαγγελματικών) απευθύνεται σε όλους: εταιρείες, ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες.

Με το leasing, μπορείτε αφενός να επιμερίσετε τις δαπάνες σας και αφετέρου να αποκτήσετε άμεσα ένα ή περισσότερα (εταιρικά) οχήματα. Με αυτόν τον τρόπο, απελευθερώνετε κεφάλαιο κίνησης και μπορείτε να αναπτύξετε περαιτέρω την επιχείρησή σας.

Το leasing είναι χρήσιμο στην περίπτωση που:

-Θέλετε να επιμερίσετε το κόστος και να γνωρίζετε από πριν τις δαπάνες σας (τακτικές πληρωμές).

-Θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο των απρόβλεπτων δαπανών.

-Δεν θέλετε να διαθέσετε το συνολικό ποσό που χρειάζεται για την αγορά του οχήματος.

-Θέλετε να εξασφαλίσετε πως όποτε χρειαστεί θα έχετε όχημα στη διάθεσή σας (όχημα αντικατάστασης).

-Δεν θέλετε να αφιερώνετε χρόνο στη διαχείριση του (των) οχήματος (οχημάτων) σας, αλλά να επικεντρώνεστε αποκλειστικά στις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητές σας.

-Θέλετε να απολαμβάνετε την οδήγηση ενός καινούριου οχήματος κάθε 3 με 5 χρόνια.

-Δεν επιθυμείτε να έχετε ένα όχημα στο ενεργητικό του ισολογισμού σας και θέλετε να βελτιώσετε τη ρευστότητά σας.

Μία από τις κρισιμότερες και πιο εύλογες ερωτήσεις που προκύπτουν όταν μιλάμε για Μακροχρόνια Μίσθωση, είναι η εξής:

Αγορά ή leasing;

Ας τα βάλουμε face to face.

Αγορά

Η αγορά του αυτοκινήτου αποτελεί επιλογή για εσάς που επιθυμείτε να έχετε στην ιδιοκτησία σας ένα όχημα από την αρχή, ή στην περίπτωση που έχετε οικονομικό συμφέρον από την απεικόνιση του στον Ισολογισμό ή στην Φορολογική σας δήλωση. Επιπλέον, είναι η ορθή επιλογή για εσάς που επιθυμείτε να ορίζετε το χρονικό διάστημα που θα διατηρείτε το όχημα στην κατοχή σας .

Υπολογισμός και πρόβλεψη κόστους

Όταν αγοράζετε ένα όχημα, για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, συνυπολογίζετε το κόστος χρηματοδότησης, την ασφάλιση του οχήματος και την φορολογική επιβάρυνση που τυχόν προκύπτει. Έξοδα που σχετίζονται με την επισκευή ζημιών , τη συντήρηση και αλλαγή ελαστικών, δεν συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του κόστους αγοράς. Συνεπώς , με την αγορά του οχήματος δεν μπορεί να υπολογιστεί εξ’αρχής το συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης του οχήματος. Τις περισσότερες φορές, τα έξοδα είναι υψηλότερα από τις προβλέψεις μας.

Υπολογισμός και εκτίμηση ρίσκου

Στην περίπτωση της αγοράς του οχήματος, είστε ο μόνος υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί στο όχημα σας. Εσείς αναλαμβάνετε, όλο το ρίσκο για τις επισκευές και τις βλάβες που δεν συμπεριλαμβάνονται στην εργοστασιακή εγγύηση, για την αξία του οχήματος όταν θελήσετε να το πουλήσετε, για τις αλλαγές στα επιτόκια χρηματοδότησης που δύναται να προκύψουν, ρίσκο ακόμα και σε περιπτώσεις ατυχήματος.

Εξοικονόμηση χρόνου

Η αγορά ενός οχήματος, για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Πρέπει να κάνετε έρευνα αγοράς για το όχημα που σας ενδιαφέρει, να επιλέξετε τον τρόπο χρηματοδότησης του και τον αντιπρόσωπο στον οποίο θα απευθυνθείτε. Αυτό όμως που απαιτεί ακόμα περισσότερο χρόνο, είναι η διαχείριση του οχήματος, δηλαδή, ο προγραμματισμός για τις τακτικές και τις έκτακτες ανάγκες του.

Ευελιξία

Στην περίπτωση της αγοράς, τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση, είστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης, υπεύθυνος για όλες του τις υποχρεώσεις. Παράλληλα, έχετε την δυνατότητα να κρατήσετε όσο επιθυμείτε το όχημα, πουλώντας το όποτε εσείς το αποφασίσετε. Συνεπώς, η διαχείριση και ο χρόνος που απαιτείται, δεν σας επιτρέπει ευελιξία κινήσεων.

Leasing

 

To Leasing είναι η ιδανική επιλογή, για όλους εσάς που δεν επιθυμείτε να διαθέσετε ολόκληρο το κεφάλαιο αγοράς, εκταμιεύοντας το για την αγορά του οχήματος. Επίσης , είναι ιδανικό στην περίπτωση που θέλετε να διανείμετε ισόποσα τα κόστη και να προβλέψετε με ακρίβεια τα έξοδα που συνδέονται με την χρήση και την συντήρηση του. Τέλος , απευθύνεται σε όλους εσάς που επιθυμείτε έναν εξειδικευμένο συνεργάτη για την διαχείριση του οχήματος σας.

Υπολογισμός και πρόβλεψη κόστους

Στην περίπτωση του Leasing για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, το μηνιαίο μίσθωμα εκτός από το χρηματοδοτικό και το ασφαλιστικό κόστος, συμπεριλαμβάνει τα κόστη επισκευής ζημιών, συντήρησης, αλλαγής ελαστικών, τελών κυκλοφορίας, αυτοκινήτου αντικατάστασης και Οδικής βοήθειας. Συνεπώς, είστε σε θέση να γνωρίζετε εξαρχής με ακρίβεια το κόστος χρήσης του οχήματος, αφού όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα.

Υπολογισμός και εκτίμηση ρίσκου

Στην περίπτωση του Leasing το ρίσκο μεταφέρεται στην εταιρεία μίσθωσης. Η εταιρεία μίσθωσης υπολογίζει εξαρχής την μεταπωλητική αξία του οχήματος και αναλαμβάνει το ρίσκο των επισκευών και της συντήρησης του. Επιπλέον, σας εξασφαλίζει ένα σταθερό μίσθωμα και είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί στο όχημα σας, απαλλάσσοντάς σας από άγχη και επιπλέον έξοδα.

Εξοικονόμηση χρόνου

Στην περίπτωση του Leasing, όλη η διαδικασία μετατρέπεται σε μια εύκολη και απλή υπόθεση. Έμπειροι συνεργάτες σε οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα, σας βοηθούν να επιλέξετε το ιδανικό για τις ανάγκες σας όχημα, και σας απαλλάσσουν από όλες τις υποχρεώσεις διαχείρισης και συντήρησης του. Συνεπώς, εσείς μπορείτε απλώς να επικεντρωθείτε στις κύριες δραστηριότητες σας.

Ευελιξία

Στην περίπτωση του Leasing, υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία. Η διάρκεια του συμβολαίου σας μπορεί να διαμορφωθεί από είκοσι τέσσερις (24) έως και εβδομήντα δύο (72) μήνες, εξασφαλίζοντας ευελιξία κίνησης χωρίς δεσμεύσεις και απρόβλεπτα κόστη, σε περίπτωση που μεταβληθούν οι ανάγκες σας. Συνεπώς, είστε ο οδηγός ενός μόνιμα καινούριου οχήματος (συνήθως υψηλότερης αξίας), καλύπτοντας όλες τις ανάγκες σας, περιλαμβάνοντας όλα τα έξοδα κίνησης του (εκτός καυσίμου), και το σημαντικότερο, εσείς αποφασίζετε εάν θέλετε να επιστρέψετε το όχημα στο τέλος της μίσθωσης.

Σε περίπτωση λοιπόν που επιλέξετε leasing, το Easy Plan είναι μια εύκολη και απλή λύση που παρέχει ένα τυποποιημένο φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα κατάλληλων για τους μικρότερους στόλους οχημάτων. Το Easy Plan είναι ένα συμπαγές και πλήρως προκαθορισμένο πακέτο υπηρεσιών, ειδικά σχεδιασμένο για πελάτες με μικρούς στόλους που διαθέτουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στη μακροχρόνια μίσθωση.

Τα πλεονεκτήματα


Εξασφαλίζει τη μέγιστη εξωτερική ανάθεση της διαχείρισης του εταιρικού στόλου, επιτρέποντας στους πελάτες να εστιάζουν στη βασική επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Ορισμένα πλεονεκτήματα είναι:

-Μηδενικός κίνδυνος απρόβλεπτων δαπανών καθώς το μίσθωμα ορίζεται εκ των προτέρων.

-Παροχή βασικών υπηρεσιών: απλό, χαμηλού κόστους προϊόν ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των μικρότερων στόλων ή/και των στόλων όπου το χαμηλό κόστος είναι το μοναδικό κριτήριο αγοράς.

-Ευκολία στις προβλέψεις και στην κατάρτιση προϋπολογισμού, ακρίβεια και αξιοπιστία με πάγια έξοδα για συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Φτιάξε το δικό σου Lease Plan!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα