Τα λεωφορεία της Google “καταστρέφουν” το Σαν Φρανσίσκο

Τα λεωφορεία της Google “καταστρέφουν” το Σαν Φρανσίσκο

Για ποιον λόγο κατηγορούνται οι μεγάλες εταιρείες με έδρα τη Silicon Valley

Κοινή πρακτική για τις μεγάλες εταιρείς της Silicon Valley, όπως οι Google, Apple και Facebook, έχει γίνει η μεταφορά από και προς τη δουλειά των εργαζομένων, με λεωφορεία εξοπλισμένα με wi-fi και δερμάτινα καθίσματα.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι αυτά τα λεωφορεία είναι υπεύθυνα για μαζικούς εκτοπισμούς και αύξηση του κόστους στέγασης στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με την Rebecca Solnit, συγγραφέα βιβλίων, με αντικείμενο τις τεχνολογικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, που ζει στη Silicon Valley, υπάρχουν περισσότερες από 1.700 εταιρείες τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο, με περισσότερους από 44.000 εργαζομένους.

Δεν μετακινούνται όλοι με αυτά τα λεωφορεία, αλλά όσοι το κάνουν, μετατρέπουν το “κυνήγι” σπιτιού στην πόλη σε πραγματικό “εφιάλτη” για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με φήμες, που επιβεβαιώθηκαν τελικά, αυτοί οι άνθρωποι προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους προσφέρουν “μπροστά” το ενοίκιο έως και για έναν χρόνο, πληρώνοντας μάλιστα περισσότερα χρήματα από αυτά που ζητούνται.

Σε ορισμένες γειτονιές στο Σαν Φρανσίσκο, το ενοίκιο έχει αυξηθεί από 10 έως και 135% μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

Περισσότεροι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων κινδυνεύουν και απειλούνται με έξωση, γιατί παραγκωνίζονται από τα στελέχη και τους υπαλλήλους των μεγάλων εταιρειών.

Εν ολίγοις, το Σαν Φρανσίσκο έχει γίνει ασύμφορο οικονομικά, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να εγκαταλείπουν την πόλη.

Πηγή: Business Insider

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα