Πυρετός ζυμώσεων για τη συμφωνία στο Eurogroup. Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες τα περί προθεσμίας 6 ημερών στην Ελλάδα

default image

Συμβιβασμούς σε ρεαλιστική βάση ζητά ο Βαρουφάκης. Αγώνας δρόμου μέχρι την 24η Απριλίου. Η εμπλουτισμένη λίστα που παρουσιάστηκε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. "Στεγνώνει" η χώρα από ταμειακά διαθέσιμα

Πυρετός ζυμώσεων επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Στο οικονομικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται και η εξεύρεση λύσης καθίσταται επιτακτική.

Θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 24ης Απριλίου, διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, από το Παρίσι, όπου βρίσκεται.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πρόθυμος για συμφωνία Ελλάδας – δανειστών, καθιστώντας ωστόσο σαφές πως θα πρέπει να είναι μια συμβιβαστική συμφωνία, στη βάση λογικών και ρεαλιστικών δημοσιονομικών σχεδίων.

Στο μεταξύ, οι Βρυξέλλες διαψεύδουν τα όσα διέρρευσαν από τις κλειστές πόρτες του Euro Working Group, πως οι δανειστές έχουν δώσει προθεσμία 6 ημερών στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να παρουσιάσει αποδεκτές προτάσεις για δημοσιονομικά μέτρα, ασφαλιστικό, εργασιακά και αποκρατικοποιήσεις.

Η εμπλουτισμένη νέα λίστα του Γ. Βαρουφάκη –  η οποία παρουσιάστηκε και εξειδικεύθηκε στο Euro Working Group – μπορεί να αυξάνει κατά 1 δισ. ευρώ περίπου τα δημοσιονομικά μέτρα, ωστόσο, η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να μη συμπεριλαμβάνει στη λίστα αυξήσεις στον ΦΠΑ και αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Όπως προκύπτει από την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, το περιθώριο για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών είναι το τέλος Απριλίου, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς αν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, στόχος είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα