Δίλημμα με εφιάλτη Αργεντινής στους ψηφοφόρους, εκκλήσεις για βοήθεια στους νεοδημοκράτες

Δίλημμα με εφιάλτη Αργεντινής στους ψηφοφόρους, εκκλήσεις για βοήθεια στους νεοδημοκράτες
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Κατάκολο Ηλείας. Εξαγγελίες για λιμενικά έργα β πετρέλαια, Σάββατο 17 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr) Eurokinissi

Ο Σαμαράς την τελευταία εβδομάδα πριν τις διπλές κάλπες πιέζει με κάθε τρόπο για συσπείρωση

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διπλές κάλπες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συσπειρώσει υπό την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ την απογοητευμένη από τους χειρισμούς του Μαξίμου βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Της Βίκυς Σαμαρά

Το εκλογικό δίλημμα του κ.Σαμαρά συμπληρώθηκε χθες κατά την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου με την απειλή πως η χώρα θα επιστρέψει σε εφιάλτες ψήφου Αργεντινής σε περίπτωση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι ευρωεκλογές έχουν αναδειχθεί σε ορόσημο και εσωτερικών εξελίξεων.

Παράλληλα, στο παρά πέντε της εκλογικής αναμέτρησης το Μαξίμου δεν κρύβει την επιθυμία του για μία δήλωση του Κώστα Καραμανλή, με την ελπίδα πως έτσι θα πειστεί το καραμανλικό ακροατήριο στο οποίο είναι εμφανής η δυσαρέσκεια για τις επιλογές της σημερινής ηγεσίας της Ν.Δ σε επίπεδο πολιτικής και προσώπων.

Ο κ.Καραμανλής, ο οποίος σε αντίθεση με το Γιώργο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις, πιθανόν όπως και το 2012 να προβεί σε γραπτή δήλωση. Το περιεχόμενο της όμως θα είναι ιδιαίτερα συγκρατημένο και προσεκτικό.

Το αίτημα του Μαξίμου για συστράτευση όλων στην εκλογική μάχη έρχεται άλλωστε μετά από ημέρες σεναριολογίας για απροθυμία των καραμανλικών να στηρίξουν ενεργά το Γιάννη Ιωαννίδη που επέλεξε ο κ.Σαμαράς για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ είχε εν ενεργεία περιφερειάρχη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Η επιλογή του κ.Σαμαρά αποδοκιμάστηκε ηχηρά στον πρώτο γύρο, αν και στις Σέρρες ο κ.Ιωαννίδης συγκέντρωσε από τα υψηλότερα ποσοστά του. Εντυπώσεις έχει προκαλέσει μάλιστα το γεγονός ότι εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών, το Μαξίμου μοιάζει να αδειάζει τον “ξανθό” όχι μόνο με τη δήλωση Σαμαρά πως δεν θα κινηθεί απέναντι στις τοπικές κοινωνίες που αποδοκίμασαν τις επιλογές του, αλλά και καθώς οι παρεμβάσεις και πιέσεις προς τοπικά στελέχη της Ν.Δ υπέρ του κ.Ιωαννίδη έχουν σταματήσει.

Η “γραμμή” Μαξίμου υπέρ Καμίνη και Σγουρού σε Αθήνα και Αττική όπου Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος αντίστοιχα είχαν δώσει ένα μοναχικό αγώνα, προκαλεί και δυσαρέσκεια και η αποτελεσματικότητα της αμφισβητείται παρά την προφανή αντίΣΥΡΙΖΑ λογική της.

Ο πρωθυπουργός σήμερα θα βρεθεί στα Χανιά, για την 73η επέτειο της μάχης της Κρήτης. Η Κρήτη στις δεύτερες εκλογές του 2012 είχε κριθεί καθοριστική, μετά και την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. Επίσκεψη, που έρχεται στο αποκορύφωμα μίας προεκλογικής περιόδου από την οποία δεν έλειψαν οι αιχμές σαμαρικών για τη στάση των μητσοτακικών στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Αττική, Αθήνα και Πειραιά.

Τον κ.Σαμαρά στην Κρήτη θα συνοδεύσουν με τη θεσμική τους ιδιότητα, δύο στελέχη με σημαντική επιρροή σε διαφορετικά τμήματα της νεοδημοκρατικής βάσης, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος την Κυριακή είχε σπεύσει στη Συγγρού και είχε λάβει μέρος στη σύσκεψη για τη διαχείριση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών μαζί με τους Ανδρέα Παπαμιμίκο Μενέλαο Δασκαλάκη, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο πρωθυπουργός αύριο θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα, όπου το βράδυ θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία και την Παρασκευή θα ολοκληρώσει την προεκλογική εκστρατεία με την κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα