Εκλογές 2015: Χωρίς ανατροπές, με συμβολικά ανοίγματα προς κέντρο και δεξιά, τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Εκλογές 2015: Χωρίς ανατροπές, με συμβολικά ανοίγματα προς κέντρο και δεξιά, τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Σε μη εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας Καρίπογλου, πρώην πρόεδρος Δράσης και Χηνοφώτης. Εκτός λίστας ο Γιώργος Ανατολάκης

Χωρίς ανατροπές, με συμβολικά ανοίγματα προς κέντρο και δεξιά, οι λίστες της Νέας Δημοκρατίας για τις δεύτερες εκλογές του 2015, ανακοινώθηκαν επισήμως την ώρα που ξεκινούσε το debate. Παρά τη χρονοτριβή, αλλαγές στις εκλόγιμες θέσεις δεν υπήρξαν, καθώς τελικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτίμησε από την ανανέωση να έχει το κεφάλι του ήσυχο από εσωκομματικής άποψης, αποφεύγοντας παρεμβάσεις ακόμη και στο Επικρατείας, οι βουλευτές του οποίου δεν εξελέγησαν με σταυρό.

Προχώρησε όμως σε δύο συμβολικές κινήσεις στις μη εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας, συμπεριλαμβάνοντας τον Αντύπα Καρίπογλου (πρώην πρόεδρος Δράσης, ο οποίος τον Ιανουάριο είχε στηρίξει ΝΔ αλλά χωρίς να είναι υποψήφιος και τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Παναγιώτη Χηνοφώτη, ο οποίος είχε ενταχθεί και πάλι στο Επικρατείας της ΝΔ το 2007 επί Κώστα Καραμανλή και είχε εκλεγεί.

Στην Α’ Αθήνας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τοποθέτηση του Πάνου Κοκκινόπουλου στην τελευταία εκλόγιμη θέση, καθώς ο γνωστός σκηνοθέτης ήταν υπεύθυνος για τα πρώτα σποτ του Ποταμιού.

Ο κ.Μεϊμαράκης είναι πρώτος στη λίστα της Β’ Αθηνών ως αρχηγός του κόμματος, πριν τον πρώτο σε σταυρούς τον Ιανουάριο Νίκο Δένδια, θα είναι δε υποψήφιος και στο Ηράκλειο όπως ειχε ανακοινώσει κατά την περιοδεία του στην Κρήτη.

Σε μη εκλόγιμες θέσεις στην ίδια περιφέρεια, βάζοντας παρακαταθήκες για το μέλλον, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ως μέλος της ομάδας Πούλιτζερ είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στην απελθούσα ηγεσία Σαμαρά, καθώς και ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις ευρωεκλογές του 2014.

Στην περιφέρεια Αττικής στην τελευταία τιμητική θέση ο πρόεδρος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Τσώκος.

Στην περιφέρεια Εβρου, ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης σε μη εκλόγιμη θέση.

Στην Ηλεία, ο Γιώργος Κοντογιάννης δε θα είναι ξανά υποψήφιος και στην τελευτάια θέση τοποθετήθηκε η Κρινιώ Κανελλοπούλου.

Στην Α Θεσσαλονίκης ο πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη Κώστας Ζέρβας και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Χιονίδης.

Στη Λάρισα η πολιτευτής των ΑΝΕΛ, τρίτη σε σταυρούς τον Ιανουάριο, Ελένη Πολύζου.

Στην Κέρκυρα απο τη Β Αθήνας μεταφέρθηκε ο πρώην συμβουλος του κ.Σαμαρά Δημοσθένης Δαββέτας.

Δε συμπεριελήφθη τελικά στη Β’ Πειραιώς ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και πρώην ποδοσφαιριστής Γιώργος Ανατολάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα