Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης: Οι αγρότες σπάνε τζάμια με πέτρες. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων

Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης: Οι αγρότες σπάνε τζάμια με πέτρες. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων
Διαμαρτυρία αγροτών της Κρήτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Οι αγρότες από την Κρήτη πέταξαν ντομάτες και άλλα αγροτικά προϊόντα εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ. Τη Δευτέρα οι προτάσεις των αγροτών στον πρωθυπουργό

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Βάθη, όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να απωθήσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα ΜΑΤ τούς απομάκρυναν με χρήση χημικών και λίγο αργότερα οι αγρότες, από την πλευρά τους, άρχισαν να πετούν ξύλα, σίδερα, ενώ από τη ρίψη αντικειμένων έσπασαν τα τζάμια του πρώτου ορόφου του υπουργείου.

Σε 4 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Από νωρίς το πρωί, που έφτασαν στο κτίριο οι αγρότες της Κρήτης ήθελαν να κάνουν κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου κάτι που δεν τους επετράπη.

Διαμαρτυρία αγροτών της Κρήτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Νωρίτερα, ντομάτες και άλλα αγροτικά προϊόντα, αλλά και καπνογόνα, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι παραταγμένη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πέταξαν αγρότες από την Κρήτη ο οποίοι βρίσκονται από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη.

Τη Δευτέρα οι προτάσεις των αγροτών στον πρωθυπουργό

Μετά τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων στα μπλόκα, αλλά και μαραθώνιας συζήτησης των μελών της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, ο επικεφαλής της Επιτροπής, Χρίστος Γκόντιας, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το πλάνο άλλαξε και θα στείλουμε τελικά τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, τις προτάσεις μας στον πρωθυπουργό, όπως και σε όλους τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων της χώρας. Μπορεί να διαφωνούμε με την ημερομηνία διεξαγωγής του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να προβούμε σε κάποια κίνηση που θα θεωρηθεί ότι υποσκάπτει τον αγώνα των συναδέλφων μας. Άλλωστε, υπάρχει και δικός μας κόσμος που θα δώσει δυναμικό “παρών” στην κινητοποίηση».

Σε πολλά σημεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπου έχουν στηθεί μπλόκα, σήμερα και αύριο δεν προβλέπεται να γίνουν κινητοποιήσεις, προς διευκόλυνση όσων κατευθύνονται στην Αθήνα. Μόνο σε κομβικά σημεία, όπως τα τελωνεία, θα συνεχίστουν οι αποκλεισμοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα