Μητσοτάκης προς Φώφη: Πολυτέλεια οι ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης προς Φώφη: Πολυτέλεια οι ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στη ΝΔ έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της πανστρατιάς κατά του τυχοδιωκτισμού και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Πανθομολογούμενο το αίτημα της αλλαγής κυβέρνησης είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σε πανστρατιά για ένα «νέο πατριωτισμό της αλήθειας» κάλεσε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθεται στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου «το νησί που φεύγει, 121+1 κείμενα για την κρίση».

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σταύρου Θεοδωράκη σημείωσε ότι «στη ΝΔ έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί αυτής της πανστρατιάς» που «θα υπερβαίνει τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές» και θα λειτουργεί ως «αντίπαλο δέος στον λαϊκίστικο εθνικισμό». «Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε καταλύτες της» τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει η πολυτέλεια ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων.  Διότι ένα είναι βέβαιο: Το διακύβευμα υπερβαίνει τον καθένα από εμάς ατομικά και το ζητούμενο είναι να μη μας υπερβεί και συλλογικά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «δεν θα έχουμε πολλές ακόμα ευκαιρίες υπέρβασης και ανάκαμψης.  Η στιγμή μας θα έρθει σύντομα. Και, αυτήν τη φορά, είμαι βέβαιος ότι θα φανούμε αντάξιοι της στιγμής και της ιστορίας. Και τότε θα φανεί ποιοι μένουν στα εύκολα λόγια και ποιοι θα είναι διατεθειμένοι να μπουν για τα καλά στο δύσκολο καμίνι της πολιτικής δράσης.  Ποιοι θα περιοριστούν στο ρόλο να βλέπουν την ιστορία να περνά από μπροστά τους και ποιοι θα επιλέξουν να γίνουν μέρος της και να τη διαμορφώσουν».

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ αυξάνει την πίεση του προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά που δέχεται ακριβώς την ίδια εσωκομματική κριτική από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο πλευρών στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη είναι τεταμένες. Παράλληλα οι αναφορές αυτές του κ. Μητσοτάκη αποτελούν απάντηση και στον Σταύρο Θεοδωράκη για την «αυτόνομη πορεία του Ποταμιού».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για χαμένες ευκαιρίες από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και επανέλαβε ότι επιβάλλεται πολιτική αλλαγή το ταχύτερο δυνατό προκειμένου η χώρα να περάσει σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, σε ένα νέο πολιτικό πρότυπο το οποίο χαρακτήρισε «πολιτική του Μετα-Λαϊκισμού», κάνοντας παράλληλα λόγο για «δημιουργική επανάσταση».

«Για να το πετύχουμε αυτό», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης,  «χρειάζεται μια γενναία και δημιουργική ρήξη με το παρελθόν μας.  Ένα είναι βέβαιο:  δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε το αύριο με τα εργαλεία και το λεξιλόγιο του χθες».

Βενιζέλος: Πανθομολογούμενο το αίτημα αλλαγής κυβέρνησης

Κατά την είσοδό του στο χώρο της εκδήλωσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «πανθομολογούμενο το αίτημα για αλλαγή συσχετισμών, για αλλαγή πολιτικής, για αλλαγή κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι η δημοκρατική παράταξη, «αυτός ο μεσαίος προοδευτικός χώρος να παίξει τον καθοριστικό ρόλο». Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι «στη δική μας κοίτη είναι που θα προσχωρήσουν όλες οι πραγματικά δημοκρατικές, πραγματικά φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις οι οποίες όχι απλά και μόνο θα συγκυβερνήσουν, αλλά και θα συνεγείρουν τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις».

Ερωτηθείς να σχολιάσει τα όσα λέγονται και γράφονται για συναντήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ όπως των Κώστα Λαλιώτη και Χρήστο Σπίρτζη ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Αυτά δεν τα ξέρω, δεν με αφορούν, δεν τα γνωρίζω, δεν ασχολούμαι με τίποτα που έχει σχέση με τέτοιου είδους παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ακόμα κι αν αυτές είναι για έναν σκοπό αθώο, όπως είναι για παράδειγμα ο χορός».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε:

“Το τέρας του λαϊκισμού δεν είναι μόνο σε ένα στρατόπεδο. Το έχουν εκθρέψει κατά καιρούς και στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και το κληροδότησαν στην συνέχεια – μεγάλο τέρας πια– στους  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το ότι κάποιοι αντιστάθηκαν και οι παρόντες σε αυτή την αίθουσα αντιστάθηκαν στο τέρας του λαϊκισμού δεν αλλάζει τη μεγάλη εικόνα του λαϊκισμού που κατατρώει τη χώρα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα