Φώφη: Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διαγωνισμός για τα κανάλια

Φώφη: Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διαγωνισμός για τα κανάλια
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. (Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Προεξόφλησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βάλει φρένο στην «αντισυνταγματική» όπως είπε τροπολογία. Εκδήλωσε τις ανησυχίες της για τις νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο

Τη βεβαιότητά της ότι ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των αδειών δεν θα διεξαχθεί ποτέ εξέφρασε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που θα πετύχει τελικά είναι μια «τρύπα στο νερό» που θα εκθέσει τη χώρα.

«Δεν θα προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες. Θα σταματήσει από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προεξόφλησε η κυρία Γεννημάτα και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί με αποτέλεσμα να εκτεθεί η χώρα. Περιέγραψε, μάλιστα, την ρύθμιση ως «νομικό εξάμβλωμα» το οποίο όπως ανέφερε θα προκαλέσει «νομικές περιπλοκές» και εντός της χώρας. Μίλησε, μάλιστα, για σαφώς αντισυνταγματική διάταξη υποστηρίζοντας ότι η αρμοδιότητα για τις άδειες ανήκει στο ΕΣΡ. «Η τροπολογία πάσχει πολλαπλά. Πάτε να παρακάμψετε σαφή συνταγματική διάταξη με το έτσι-θέλω και με πρωτοφανή τσαμπουκά» συμπλήρωσε στρεφόμενη προς την κυβέρνηση.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι επιχειρεί με ακραία αντιδημοκρατικό τρόπο «να στήσει βολική» για τον ΣΥΡΙΖΑ διαπλοκή. «Επιδιώκετε τον έλεγχο του τοπίου» πρόσθεσε απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα. Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση αν πραγματικά επιθυμεί να πατάξει τη διαπλοκή να πάρει ευθέως μέτρα εναντίον των οικονομικών συμφερόντων. «Θέλουμε να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Επιφυλάξεις για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ

Η κυρία Γεννηματά εξέφρασε, όμως, τις επιφυλάξεις της και για το ενδεχόμενο νατοϊκών επιχειρήσεων στο Αιγαίο και ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση στους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. «Δεν πρέπει το ΝΑΤΟ να αποτελέσει το πρόσχημα για να καταγράψει η Τουρκία τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο» προειδοποίησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα