Υποκίνηση αγροτικών κινητοποιήσεων από ΝΔ και Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ο Φίλης

Υποκίνηση αγροτικών κινητοποιήσεων από ΝΔ και Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ο Φίλης
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μίλησε για «εγκάθετους» της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής που κλείνουν τα σύνορα. Τους κατηγόρησε ότι δρουν «χέρι-χέρι» με τον Σόιμπλε για «Grexit». «Επονείδιστη» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κ. Φίλη η ΝΔ

Βαρύτατες κατηγορίες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκίνηση των αγροτικών κινητοποιήσεων μαζί με τη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. 

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «στελέχη» της ΝΔ εν ονόματι «δήθεν αγροτικών διεκδικήσεων» κλείνουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν προβλήματα στην χώρα. «Οι καπεταναίοι σας κλείνουν τους δρόμους και συγκρούονται με βούλγαρους οδηγούς» τόνισε ο κ. Φίλης απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ και συνέδεσε τις ταραχές με την προσπάθεια ξένων κύκλων να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.

«Εσείς δίνετε επιχειρήματα στους άλλους. Τα ταμπονάρετε από κάτω τα σύνορα. Οι εγκάθετοι της ΝΔ και της  Χρυσής Αυγής πάνε χέρι-χέρι με τον Σόιμπλε» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας προκαλώντας την έκρηξη βουλευτών της ΝΔ που άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του από τα έδρανα. Μίλησε, μάλιστα, για «θιασώτες» του Grexit στην πράξη. Άφησε, όμως, και υπονοούμενα για την κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας: «άλλοι έπνιγαν τους πρόσφυγες στα Φαρμακονήσια, όχι εμείς».

Στις κατηγορίες του κ. Φίλη απάντησε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα η οποία μίλησε για «επονείδιστη» συμπεριφορά του υπουργού Παιδείας και κάλεσε την κυβέρνηση να τον καταδικάσει. Σε πολύ υψηλότερους τόνους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καταλόγισε στον κ. Φίλη ότι με τη φρασεολογία του «ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα