Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο οδηγός του βαν στη Βαρκελώνη

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο οδηγός του βαν στη Βαρκελώνη

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως κύριος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη είναι νεκρός. Ο 22χρονος Μαροκινός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Σουμπιράτς. Φορούσε ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά. Γυναίκα ενημέρωσε τις αρχές για την παρουσία του στην περιοχή

Η καταλανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το απόγευμα της Δευτέρας σκότωσε τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τον βασικό ύποπτο για τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 22χρονο Μαροκινό, ο οποίος φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, κοντά στην κοινότητα Σουμπιράτς, στα δυτικά της Βαρκελώνης, αφού νωρίτερα μια γυναίκα είχε ενημερώσει τις αρχές για την παρουσία ενός υπόπτου στην περιοχή.

“Επιβεβαιώνουμε ότι το πρόσωπο που σκοτώθηκε στο επεισόδιο στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελόνη”, ανέφερε στο Twitter η Mossos d’Esquadra, η αστυνομία της Καταλονίας.

Δείτε εικόνες του Αμπουγιακούμπ που καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας:

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι σκότωσε έναν άνδρα

Η Mossos d’Esquadra, η καταλανική αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι άνδρες της σκότωσαν ένα πρόσωπο που φαίνεται ότι ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά στο Σουμπιράτς.

“Ένας ύποπτος στο Σουμπιράτς είχε ζωστεί με κάτι, που μοιάζει με ζώνη με εκρηκτικά. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε”, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

Το Σουμπιράτς είναι μια μικρή κοινότητα στο Αλτ Πενεδές, στην επαρχία της Βαρκελώνης, σε απόσταση μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Βαρκελώνης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς. Χρησιμοποιούν ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα