Καλά μαντάτα από τις Βρυξέλλες. Προχωρούν οι εργασίες και ο διάλογος για το ελληνικό πρόγραμμα

Καλά μαντάτα από τις Βρυξέλλες. Προχωρούν οι εργασίες και ο διάλογος για το ελληνικό πρόγραμμα
Greece's Finance Minister Euclid Tsakalotos and the European Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Pierre Moscovici hold a joint press conference at the Ministry of Finance in Athens, Greece on November 3, 2015. / , , 3 2015. SOOC

Εάν συνεχιστεί η πρόοδος, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα μέσα στις επόμενες μέρες, δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί. Σε "πολύ καλή κατάσταση" βρίσκει τις τράπεζες ο Ντάισελμπλουμ

«Οι εργασίες προχωράνε καλά. Ο διάλογος είναι εποικοδομητικός», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί αναφορικά με τη συζήτηση που θα γίνει στο σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, η δουλειά σε «τεχνικό επίπεδο» συνεχίζεται, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν συνεχιστεί η πρόοδος -συγκεκριμένα στις συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και στα δημοσιονομικά- οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα θα είναι σε θέση να επιστρέψουν «σύντομα», «μέσα στις επόμενες μέρες».

Επίσης, σημείωσε ότι η διατήρηση αυτού του ρυθμού θα επιτρέψει και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Τέλος, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι «συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα προχωράει».

Ντάισελμπλουμ: Σε “πολύ καλή κατάσταση” οι Τράπεζες της Ευρωζώνης

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι διαρθρωτικά σε «πολύ καλύτερη κατάσταση» απ’ ό,τι πριν από μερικά χρόνια.

«Πιστεύω ότι στην ευρωζώνη είμαστε διαρθρωτικά σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι πριν από μερικά χρόνια, και αυτό ισχύει και για τις τράπεζες», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα