Η σεξουαλική ζωή των εφήβων στην Ελλάδα- Σε έξαρση τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Η Άρτεμις Τσίτσικα, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής και επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας στη Β' Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την σεξουαλική ζωή των εφήβων. Η άγνοια, ο ρόλος της οικογένειας και του διαδικτύου
- 09 Δεκεμβρίου 2017 18:22
Για την πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής ζωής των εφήβων και τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει η άγνοια και η βιασύνη σε αυτήν την ηλικία, καθώς και για τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή Ταχείας Κυκλοφορίας με το Σπύρο Σεραφείμ η Άρτεμις Τσίτσικα, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής και επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) στη Β’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων.
Όπως προκύπτει από τις τελευταίες έρευνες στη χώρα μας κάθε χρόνο γίνονται περίπου 40.000 εκτρώσεις από κορίτσια κάτω των 18 ετών, ενώ σε έξαρση βρίσκονται και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Όπως σημειώνει η κα Τσίτσικα η σύγχρονη έκθεση σε πολλά μηνύματα που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική πράξη από πολύ μικρή ηλικία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Το διαδίκτυο έχει μεγάλη επαναληψιμότητα με αποτέλεσμα αυτά τα μηνύματα να απενοχοποιούνται. Αυτό έχει να κάνει βέβαια με τη συνοχή της οικογένειας και τη γονεϊκή συμμετοχή. Οι γονείς σήμερα πολλές φορές υπεραπασχολούνται, φροντίζουν τα απολύτως απαραίτητα και παραμελούν την επικοινωνία, το κέφι και η καθημερινή ρουτίνα. Ακόμα πολλές φορές θεωρούν τα παιδιά τους ασφαλή από τη στιγμή που βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη και δεν κυκλοφορούν έξω, υποτιμώντας τους κινδύνους του διαδικτύου.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: