Πεθαίνοντας στο γέλιο: Η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου

Πεθαίνοντας στο γέλιο: Η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου

Η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου, «Πεθαίνοντας στο γέλιο», έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Το «Πεθαινοντας στο γέλιο», αφού προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης» κάνει την πρεμιέρα του στην Αθήνα, αυτή την Παρασκευή, 7 Απριλίου, στον Κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 – ΜΕΤΡΟ Βικτώρια) και θα προβάλλεται καθημερινά στις 18:00, στις 20:00 αλλά και στις 22:00.

Τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση.

Στη πρώτη πρωταγωνιστούν οι Yesmen, το διάσημο ζευγάρι Αμερικανών ακτιβιστών: η πλάκα που σκάρωσαν στο BBC, όταν εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας που κατέστρεψε την πόλη Μποπάλ της Ινδίας, θεωρείται κορυφαία φάρσα στο κόσμο. Αυτή τη φορά θα οργανώσουν μια αντιπολεμική, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Πρωταγωνιστής της δεύτερης ιστορίας είναι ο Μάρτιν Σόνεμπορν κωμικός και εκδότης της εφημερίδας «​Τιτανικός». Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με την παράταξη​ ​«Το Κόμμα» και τώρα επεξεργάζεται ένα πρωτότυπο σχέδιο για την σωτηρία της Ελλάδας.

Στην​ τρίτη οι​ ​​F​lashmob εισβάλλουν και διακόπτουν επίσημες εκδηλώσεις υπέρ των εμπορικών συμφωνιών ΤΤΙΡ και CETA. Τραγουδώντας, και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Στη​ν​ τέταρτη κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το​ ​«γέλιο». Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του τον Ιανουάριο του 2015, ο Σαρμπ, εκδότης του Charlie Hebdo προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να ​σκοτώσει το χιούμορ. Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία, ο μοναδικός επιζών δημοσιογράφος από την συντακτική ομάδα, περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας.

 

Ο Στέλιος Κούλογλου για το «Πεθαίνοντας στο γέλιο»

Δεν θα προσκαλούσα στις προβολές της ταινίας τους σοβαροφανείς. Ξεκινάει με ένα πλαστικό πέος στη Φιλανδία και τελειώνει με τη μεγαλύτερη φάρσα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι ένας τρελός ευρωβουλευτής που παίζει γκολφ στο γραφείο του με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, οι περίφημοι YesMen και μια μυστική ομάδα που τραγουδά και διαλύει εμπορικά συνέδρια με το χαμόγελο στα χείλη. Αλλά τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση στη χώρα και τον κόσμο μας κάνει όλο και πιο μελαγχολικούς.

Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες.

Αλλά ακόμη και στις κηδείες δεν λένε ανέκδοτα για να γελάσουν και να απαλύνουν τον πόνο;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ:

To «Πεθαίνοντας στο γέλιο» στο  Facebook

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα