Ντοκουμέντα από διπλές ψήφους Ρώσων στις εκλογές της Κυριακής

Ντοκουμέντα από διπλές ψήφους Ρώσων στις εκλογές της Κυριακής

Μετά τα videos με Ρώσους να ρίχνουν δεκάδες ψήφους στην κάλπη, με μια κίνηση, προέκυψαν φωτογραφίες με τους ίδιους ανθρώπους να ψηφίζουν σε δυο εκλογικά τμήματα. "Μπορεί να είναι δίδυμοι" απάντησαν οι αρχές.

O Vladimir Putin εξασφάλισε άλλα έξι χρόνια, ως ηγέτης της Ρωσίας, μέσω των τελευταίων εκλογών, τις οποίες “πήρε” με ποσοστό 76.7%. Στη διαδικασία αυτή προέκυψαν κάποια γεγονότα που είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης. Δείτε τα videos που ακολουθούν.

Αυτές είναι κάποιες από τις περιπτώσεις που κατέγραψαν οι κάμερες στα εκλογικά κέντρα. Υπάρχουν πολλές περισσότερες. Μπορείτε να τις βρείτε στο Twitter, στο λογαριασμό @Gulay_Pole.

Η Guardian είχε να προσθέσει σήμερα (Πέμπτη 22/3) και ένα ακόμα ανορθόδοξο περιστατικό που κατέγραψαν κάμερες στην πόλη Ust-Djeguta, νότια της Ρωσίας κοντά στη Γεωργία. Φωτογράφοι του Reuters “συνέλαβαν” με το φακό τους 17 περιπτώσεις ανθρώπων που ψήφισαν δυο φορές, σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα.

Όταν ζήτησαν ένα σχόλιο από την υπεύθυνη της εκλογικής περιφέρειας, Leila Koichuyeva, εκείνη απάντησε ότι “μπορεί να είναι δίδυμοι”. Οι περισσότεροι φάνηκε να είναι υπάλληλοι της περιφέρειας. Για παράδειγμα, η Ludmila Sklyarevskaya αναγνωρίστηκε από συνεργάτη της, ως διοικητική υπάλληλος νοσοκομείου.

Όταν την πλησίασαν δημοσιογράφοι και της ζήτησαν να σχολιάσει τη διπλή ψήφο. Εκείνη αρνήθηκε πως έκανε κάτι κακό. Ρώτησε “ποιος έδωσε εντολή για αυτήν την έρευνα;” πριν καταλήξει στο “δεν έχετε δικαίωμα να εμπλέκεστε με το εκλογικό μας σύστημα”. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ο Putin πήρε το 89.86% των ψήφων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα