Ρομποτικές κατασκευές και ψηφιακός κινηματογράφος ‘made in kalampaka’

Ρομποτικές κατασκευές και ψηφιακός κινηματογράφος ‘made in kalampaka’

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας και του 3ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με εξαιρετικές δημιουργίες

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, για το σχολικό έτος 2014-2015, πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Απριλίου, παράλληλα σε πολλές πόλεις της χώρας όπως και στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρικάλων , όπου πλημμύρισε από μαθητές δημοτικών, γυμνασίων λυκείων του Νομού, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ παρουσιάζοντας τις ψηφιακές τους δημιουργίες.

Του Γιώργου Σιαμουρέλη

Το Φεστιβάλ είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας καθώς και το 3 Δημοτικό Σχολείο. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας παρουσίασαν ενώπιων του κοινού, δυο ρομποτικές κατασκευές η μια υποβρύχια και κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων.

Διαβάστε ακόμα: Φρ. Παύλου: Ο Παντελής Σαμπαλιώτης μέσα από τα μάτια μου

Το 3 δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας παρουσίασε ένα ψηφιακό βίντεο με θέμα τον Ελληνικό Κινηματογράφο». Τα παιδιά, πήραν τις εικόνες, έκαναν ψηφιακό μοντάζ και πραγματικά παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με πολλές ατάκες από τον Ελληνικό Κινηματογράφο και πολύ ελληνική μουσική.

Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται η κάθε συμμετοχή. Οι μαθητές όλου του νομού, έδειξαν πως με γνώση, όρεξη και σωστή καθοδήγηση το τεχνολογικό μέλλον τους ανήκει.

Διαβάστε ακόμα: Συνάντηση στο Παυσίλυπο, για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας ενάντια στο χρέος

Διαβάστε ακόμα: Πώς ξεκινούν τη μέρα τους οι βουλευτές της Ν.Δ.

Πηγή: Inagreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα