Πόσο γνωστή είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα;

Πόσο γνωστή είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα;
Snapshots from Zurich, Switzerland. Zurich is the largest city in Switzerland and the capital of the canton of Zurich. It is located in north-central Switzerland, on the northwest edge of Lake Zurich. The municipality has about 400,028 inhabitants and the metropolitan area of Zurich 1.83 million. Zurich is a hub for railways, roads and air traffic. Both Zurich Airport and the railway station are the largest and busiest in the country. / , . 400.028 1.830.000 . . Sooc

Ο τουρισμός είναι ένας τομέας που συνεχώς διευρύνεται, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και βέβαια ο τουρισμός δεν είναι μονοσήμαντος, αλλά έχει πολλές εκφράσεις. Όσα ταξίδια και αν κάνεις, όπου κι αν πας, όποια δραστηριότητα διαλέξεις, συνήθως θυμάσαι αυτά που συνέβησαν εκτός προγράμματος

Ταξιδεύοντας συχνά, παρατηρώ πολλά και μαθαίνω εξίσου πολλά, απρόοπτα που συμβαίνουν. Κι είναι πολλά αυτά τα περιστατικά, κάθε λογής. Προ ημερών συζητώντας με φίλους, διηγήθηκε ένας την περιπέτεια που βίωσε στο Παρίσι, όταν τον έκλεψαν στη μέση του δρόμου κι ευτυχώς που ήταν με παρέα και δανείστηκε για να επιστρέψει. Μια λύση, η πιο ενδεδειγμένη, που οι ξένοι συνήθως την ακολουθούν, είναι η ασφάλιση. Ρωτώντας ξένους επισκέπτες της χώρας μας, μου λένε ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν είναι μια απλή ασφάλιση, είναι βοήθεια. Είναι η υπηρεσία εκείνη που σε όποιο μέρος του κόσμου ταξιδέψεις είναι ό φύλακας άγγελός σου.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, κάνοντας κράτηση εισιτηρίου, σου δίνουν τη δυνατότητα με επιπλέον χρέωση, ταξιδιωτικής ασφάλισης, όμως πιστεύω ότι ελάχιστοι το κάνουν.

Αρρώστησες, χτύπησες, σε έκλεψαν, έχασες τα έγγραφά σου (ταυτότητες – διαβατήρια) ή τις αποσκευές σου; Η ασφάλιση που έχεις κάνει σου δίνει λύσεις. Και δεν είναι μόνο αυτό, διότι ακόμα και ιατρικά απρόοπτα συμβαίνουν. Κι επειδή είτε εσύ είτε εκεί που βρίσκεσαι μπορεί να μην είναι εύκολο να συνεννοηθείς με τη γλώσσα, πόσω δε με… νοήματα, αν χρειαστεί να μεταφερθείς εσύ ή ένα μέλος της οικογένειάς ή της ομάδας σου στο νοσοκομείο, θα χρειαστείς κάποιον να καλέσεις. Κι αυτό μπορείς να το κάνεις μιλώντας στη γλώσσα σου και χωρίς έξτρα χρέωση ένας συνεργάτης της ασφαλιστικής έρχεται στο μέρος που βρίσκεσαι και σε συνοδεύει λύνοντας σου όλα τα προβλήματα.

Ζήτησα από τον Γιάννη Μαρκέτο, εκπρόσωπο της Polaris Insurance Brokers, να μάθω λεπτομέρειες και μου επισήμανε ότι «σε κάθε τέτοια περίπτωση ο άνθρωπος που θα έρθει προς βοήθεια είναι επαγγελματίας, πιστοποιημένος και υπάλληλος της εταιρείας διασφαλίζοντας έτσι και την εμπιστοσύνη ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών.» Μου τόνισε δε, ότι «σε περίπτωση εισαγωγής σε νοσοκομείο τα έξοδα πληρώνονται από την εταιρεία διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ομαλότητα που χρειάζεται η διαχείριση μιας κρίσιμης κατάστασης.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος αγοράς μιας ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι αντικειμενικά μικρό σε σχέση με την εξυπηρέτηση που προφέρεται, με ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας όλο το 24ωρο, παρέχοντας αποζημίωση ακόμα και στις αποσκευές αν χαθούν ή καταστραφούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα