Συνέδριο ΚΚΕ: Αυτό είναι το νέο πολιτικό γραφείο του κόμματος

Συνέδριο ΚΚΕ: Αυτό είναι το νέο πολιτικό γραφείο του κόμματος
The 20th Congress of the Communist Party of Greece in Athens on Mar. 30, 2017 / 20 30 , 2017 Sooc

Με τρία νέα μέλη και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις η σύσταση του νέου πολιτικού γραφείου του κομμουνιστικού κόμματος, με το οποίο έκλεισε και το το 20ο Συνέδριο του. Εξελέγη και πρόεδρος της ΚΕΟΕ του κόμματος

Ολοκληρώθηκαν και επίσημα οι εργασίες του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, αφού μετά την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, εξελέγη και το πολιτικό γραφείο. Παράλληλα, εξελέγη η πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ).

Η σύνθεση του νέου ΠΓ του Περισσού αυξάνει τα μέλη της σε 12 από 11 που συμμετείχαν μέχρι πρότινος σε αυτό, συν τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα που αποτελεί ουσιαστικά το 13ο μέλος του. Νέα μέλη του ΠΓ εκλέγονται οι Μάκης Παπαδόπουλος, Θοδωρής Χιώνης (πρώην γραμματέας της ΚΝΕ) και Γιάννης Πρωτούλης. Αντίστοιχα, στο πολιτικό γραφείο δεν εκλέγεται αυτή τη φορά ο Δημήτρης Γόντικας.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε συνεδρίασή της, εξέλεξε το Πολιτικό Γραφείο το οποίο αποτελείται από 13 μέλη. Η σύνθεση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ είναι η εξής:

Κουτσούμπας Δημήτρης, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

Αβραμόπουλος Κώστας

Αρβανιτάκης Δημήτρης

Δημουλάς Τηλέμαχος

Μαρίνος Γιώργος

Μπέλλου Ελένη

Παπαδόπουλος Μάκης

Παπασταύρου Κύριλλος

Παρασκευάς Κώστας

Πρωτούλης Γιάννης

Ράζου Λουίζα

Σοφιανός Νίκος

Χιώνης Θοδωρής

Συνεδρίασε επίσης η Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου (Κ.Ε.Ο.Ε.) η οποία εξέλεξε πρόεδρό της, την Κακουλίδου Χρύσα.

ΦΩΤΟ SOOC

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα