Έκρηξη στη Ρωσία: Φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκε στο μετρό

Έκρηξη στη Ρωσία: Φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκε στο μετρό

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που προκάλεσε ισχυρή έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Στη δημοσιότητα δόθηκε φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκε στη στάση του μετρό “Πλόσαντ Βαστάνια” της Αγίας Πετρούπολης και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς.

Την εικόνα ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter το τηλεοπτικό δίκτυο 5TV “Πέμπτο Κανάλι”.


Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε σε βαγόνι του συρμού του μετρό, ο οποίος δεν πυροδοτήθηκε. Λίγα λεπτά νωρίτερα παρόμοιος αυτοσχέδιος μηχανισμός προκάλεσε ισχυρή έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης και έσπειρε τον θάνατο και τον πανικό.

H ρωσική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιβεβαιώνει ότι από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι και τραυματίστηκαν επιπλέον 20. Διεθνή μέσα ενημέρωσης μιλούν για δέκα νεκρούς και 50 τραυματίες, εκ των οποίων 22 έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για νοσηλεία, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι στον τελικό απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν γεμάτοι με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία: AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα