Επίθεση στη Βαρκελώνη: Το ταξίδι αναψυχής που έγινε εφιάλτης

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Το ταξίδι αναψυχής που έγινε εφιάλτης

Το ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως τα ονόματα των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Λας Ράμπλας. Οι συγκλονιστικές ιστορίες των ανθρώπων που θέλησαν να περάσουν όμορφες στιγμές στην ισπανική πόλη και κατέληξαν να ζήσουν τον απόλυτο εφιάλτη

O 42χρονος Αμερικανός Τζάρετ Τάκερ από την Καλιφόρνια είναι το τελευταίο αναγνωρισμένο θύμα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ισπανία. Ο Τάκερ βρισκόταν σε ταξίδι στην Ευρώπη μαζί με τη σύζυγό του Χάιντι Νούνες, γιορτάζοντας την πρώτη επέτειο του γάμου τους. “Δεν μπορούμε καν να καταλάβουμε τι συνέβη” δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του στη Daily News of New York.

 

Ανάμεσα στα θύματα και ο 35χρονος Ιταλός Μπρούνο Γκουλότα, που στιγμές πριν την επίθεση κρατούσε από το χέρι τον 5χρονο γιο του Αλεσάντρο. Η σύζυγός του Μαρτίνα κρατούσε στην αγκαλιά της, την μόλις ενός έτους κόρη τους Άρια, πριν καταφέρει να τραβήξει τον Αλεσάντρο την τελευταία στιγμή. Ο Γκουλότα εργαζόταν σε μια εταιρεία πληροφορικής κοντά στο Μιλάνο και βρισκόταν στη Βαρκελώνη για διακοπές.

“Βάζουμε τον εαυτό μας στη θέση του Αλεσάντρο του πρόκειται να ξεκινήσει να πηγαίνει στο δημοτικό γνωρίζοντας πως η ζωή του δε θα είναι η ίδια. Σκεφτόμαστε τη μικρή Άρια που δε θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα της” αναφέρουν σε μια συγκινητική ανακοίνωση οι συνάδελφοι του.

 

Ακόμη, ένας Ιταλός συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θύματα. Πρόκειται για τον 25χρονο Λούκα Ρούσο, που μόλις πέρσι είχε αποφοιτήσει από μια σχολή μηχανικών και έψαχνε για την πρώτη του δουλειά. Ο Ρούσο βρέθηκε στην Ισπανία για διακοπές μαζί με την κοπέλα του Μάρτα Σκοματσον, η οποία τραυματίστηκε. “Περπατούσαμε και μας χτύπησε το βαν. Κατάλαβα ότι ο Λούκα δεν ήταν εκεί. Δεν τον ξαναείδα” είπε στους γονείς της που ταξίδεψαν προκειμένου να βρεθούν στο πλάι της.

 

Άλλο ένα θύμα της επίθεσης είναι και η 44χρονη μητέρα δύο αγοριών, Έλκε Βανμποκριτς με καταγωγή από το Βέλγιο.

 

Το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα των επιθέσεων ήταν ο 60χρονος Ισπανός από τη Γρανάδα, Φρανσίσκο Λόπεζ Ροντρίγκες, που απολάμβανε τη βόλτα του μαζί με τη σύζυγό του που πιστεύεται ότι βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες. Τρεις ακόμη Ισπανοί πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες αναφέρει η El Pais.

To πιο μικρό της επίθεσης πιστεύεται πως είναι ένα τρίχρονο κοριτσάκι που εξέπνευσε λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, ενώ άλλο ένα 6χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι New York Times, χωρίς ωστόσο παραπάνω στοιχεία να γίνουν γνωστά.

Τέλος, δραματική έκκληση να βρεθεί ο 7χρονος  Τζούλιαν Γκάντμαν απευθύνει ο παππούς του από την Αυστραλία. Ο μόλις 7 ετών Τζούλιαν Γκάντμαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης ήταν με την μητέρα του στην Ράμπλας. Όπως έγινε γνωστό, οι δυο τους χωρίστηκαν και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο που βρίσκεται το παιδάκι, ενώ η μητέρα του τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

 

Συνολικά, τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί ενώ οι τραυματίες προέρχονται από 34 χώρες καθώς η Βαρκελώνη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Συνολικά 130 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους οποίους οι 30 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πηγή: Τhe Guardian

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα